Eşme’ye sulama hayat verecek

Eşme’ye sulama hayat verecek

Yıllardır su sıkıntısı çeken Uşak Eşmeli çiftçilerin sulama derdi 2018’de bitiyor. DSİ 2. Bölge Müdürlüğü tarafından inşa edilen Eşmeli Göleti’nin yüzde 66’sı hayata geçirildi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun Ege çiftçisini kalkındırmak amacıyla hazırladığı Ege Gelişim Projesi (EGEGEP) kapsamındaki Eşmeli Göleti’nden üreticiye müjde var. Yüzde 66’sı tamamlanan proje önümüzdeki yıl bitecek. 820 dekar arazi modern sulama ile tanışacak.


Uşak’ın Eşme ilçesi Eşmeli Mahallesi’nin 6300 metre kuzeydoğusundaki Çürükler deresi üzerine inşa edilen “Eşmeli Göleti ve Sulaması Proje’sinde şu ana kadar gövde sıyırma kazıları, enjeksiyon işleri, dipsavak ve dolusavak imalatları tamamlandı. Gövde dolgu çalışmaları ise devam ediyor. 
 

Temelden yüksekliği 27 metre olacak
 

Homojen Toprak dolgu tipinde inşa edilecek Eşmeli Göleti’nin gövde yüksekliği temelden 27.30 metre olacak. 5 milyon m3 depolama hacmine sahip olacak Gölet Gövdesi için ise 219 bin m3 dolgu yapılacak
2018 yılı içerisinde bitirilecek Gölet 2017 rakamlarıyla dekar başına ortama 1.140 lira gelir artışı sağlayacak. Artan ürün çeşidi ve verimlilik bölge çiftçisine her yıl 818 bin 498 lira kazandıracak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.