Esnaf Adayları Sertifikalarını Aldı

Esnaf Adayları Sertifikalarını Aldı

Kula Belediyesi ve Esnaf ve Sanatkarlar Odası işbirliği ile açılan KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Kursu’nda başarılı olan kursiyerlere, sertifikalarını Kula Kaymakamı Osman Güven ve Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun tarafından verildi.

Kula Belediyesi ve Esnaf ve Sanatkarlar Odası işbirliğinde KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Kursu’nda başarılı olan 60 kursiyer sertifikalarını aldı. Kula Belediyesi’nin, ilçe ekonomisini destekleyerek vatandaşların gelirlerinin artması için düzenlediği KOSGEB girişimcilik kurslarında başarılı olan kursiyerler için sertifika töreni düzenlendi. KOSGEB Girişimcilik Kursu sertfika törenine; Kula Kaymakamı Osman Güven, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Esnaf Ve Sanatkarlar Odası Başkanı Aytekin Şadan, Esnaf Ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifi Başkanı Ali Yiğen, Dokumacılar Odası Başkanı Fehmi Yıldırım, Şöförler Odası Başkanı Oktay Kırlı, Manisa Büyükşehir Belediyesi Kula Kordinasyon İşleri Müdür Yardımcısı Cihan Biçer ve kursiyerler katıldı.

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Kula’da iş sahalarını genişletmeleri gerektiğini vurgulayarak, “Sanayide çevre ilçelerin gerisinde kaldığımız açık. Kula ekonomisini geliştirmek için özel teşebbüsleri teşvik etmemiz gerekiyor. Kula Belediyesi olarak, esnaf odalarımızla birlikte KOSGEB girişimcilik kursları düzenliyoruz sürekli. Manisa genelinde KOSGEB kursu sayısı bakımından en fazla biz açtık. Ne kadar çok vatandaşımız bu kurslardan yararlanırsa Kula’mıza o kadar fazla katkısı olur. Tüm kursiyerlerimizi gelecek iş hayatlarında başarılar dilerim” dedi.

Kula Kaymakamı Osman Güven, Türkiye’nin üçüncü büyük şehri İzmir’e yakınlığıyla Kula’nın ekonomisinin gelişmeye müsait olduğunu belirterek, “Kula’da en fazla duyduğum önerilerden biride devlet tarafından Kula’da fabrika kurulması. Ne yazık ki devlet artık fabrika kurmuyor. Bu yüzden, vatandaşlar ticarete önem vererek bölge ekonomisini canlandırmalı. Gördüğüm kadarıyla Kula’da hem belediye hemde esnaf odaları vatandaşın kendiişlerini kurabilmesi için KOSGEB gibi girişimcilik kursları düzenlemekte. Bu kurslardan esnaf adayı vatandaşlarımız en iyi şekilde kullanmalı” dedi.

 

KOSGEB Girişimcilik Kursu Sertifika Törenin bitmesiyle Kaymakam Güven, Başkan Tosun ve kursiyerler hatıra fotoğrafı çektirdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.