Esnaf, “Evet ama yetmez”

Esnaf, “Evet ama yetmez”

İzmir Seyyar Satıcılar Derneği Başkanı Evren Laçin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın esnafa yönelik açıkladığı destek paketini değerlendirdi. 

Evren Laçin, “Ticaret Sicil Müdürlüğü’ne kayıtlı seyyar satıcıların da faydalanacağı bu destek için teşekkür ederiz. Evet bu olumlu bir adım ama 6 milyon seyyar satıcının sorunlarını çözmek için yetmez” dedi.

Pandemi sürecinde büyük sıkıntı yaşayan 1 milyon 239 bin esnafa yapılacak desteklerle ilgili Cumhurbaşkanlığı Kararı, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, destek programı kapsamında hibe, "gelir kaybı desteği" ve "kira desteği" olmak üzere iki şekilde sağlanacak.

İZMİR’DE 30 BİN ESNAF

Gelir kaybı desteği olarak, ticari kazançları basit usulde tespit edilenlere, vergiden muaf esnafa ve bunların dışında kalan esnaf ve sanatkarlar ile gerçek kişi tacirlere aylık 1000 lira olmak üzere toplamda 3 bin lira hibe desteği sağlanacak. İzmir’de basit usul vergi mükellefi yaklaşık 30 bin esnaf bu destekten yararlanacak.

“YENİ DÖNEME LİDERLİK ETSİN”

Açıklanan desteğin esnaf ve sanatkarlar siciline kayıtlı ve vergiden muaf esnafı da kapsadığı için kayıtlı seyyar satıcıları da kapsadığını söyleyen İzmir Seyyar Satıcılar Derneği Başkanı Evren Laçin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti. Desteğin bu haliyle yetersiz kaldığının altını çizen Başkan Laçin konuşmasını şöyle sürdürdü:

“ODA KURALIM VE YARDIMI HAZİRAN’A KADAR ALALIM”

“Ülke genelindeki 6 milyon güvencesiz gezici esnaf adına Sayın Cumhurbaşkanımıza sesleniyoruz; Sayın Cumhurbaşkanım olumlu bir adım attınız. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde 100 yıldan beri milletimize hizmet eden yerli ve milli gezici esnafımızı, seyyar esnafımızı dikkate almanız, onların sorunlarına çare bulmanız sokaklarımızda huzura ve emniyete katkı sağlayacaktır. Bizim en önemli talebimiz ise gezici esnafımızın tüm ülke çapında Oda kurabilmesi, kayıt altına sosyal güvenlik sistemine dahil edilmek. Vergiden muaf gezici esnafımıza verdiğiniz bu üç aylık yardımı da 2021 yılı Haziran ayına kadar uzatmanız en büyük temennimiz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.