Esnaf Teşkilatı 8 Mart’ı Kutladı

Esnaf Teşkilatı 8 Mart’ı Kutladı

İzmir Esnaf Teşkilatı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kuruma bağlı odaların yönetiminde ve denetiminde yer alan kadın üyeleri ile bir araya gelerek kutladı.

 

İzmir Esnaf Teşkilatı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kuruma bağlı odaların yönetiminde ve denetiminde yer alan kadın üyeleri ile bir araya gelerek kutladı. İESOB kadın kollarının organizasyonuna altında düzenlenen seminere, Kadının iş hayatında hukuksal açıdan yeri, sosyal hakları konularında Yrd.Doç.Dr. Münevver Aktaş ve Hatice Tatlı toplantıya katılan kadın üyeleri bilgilendirdi.

İESOB Konferans Salonu’nda farklı etkinliklerle gerçekleşen toplantıda kadın esnaf ve sanatkarlarla bir araya gelen İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu ‘Kadınlarımız toplumların gelişmesinde büyük bir öneme sahiptir. Siyaset, çalışma ve dünya hayatımızda annemiz, eşimiz dediğimiz ve başımızın üzerinde taşıdığımız kadınlarımızın 8 Mart kadınlar gününü kutluyorum’’ dedi.

Kadınların toplumdaki öneminin altını çizen Mutlu ‘‘ Bu hayatı beraber göğüslediğimizi beraber yaşadığımızı da bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Bizim teşkilatımızdaki bayan yöneticileri, bir araya getirerek kadın platformu oluşturdum. İzmir’de birliğimize bağlı esnafların yüzde 21 kadın esnaftan oluşmaktadır. Bu çok büyük bir rakam ve Türkiye ortalamalarının üzerindedir. En fazla bayan esnafımızın olduğu odalar kuaförler, bakkallar ve terziler odasıdır. Ayrıca, Dünya kadınlar günü kutlamasını giden otobüste 7 kadınımız kaza sonucu hayatını kaybetti. Ölenlere Allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum ’’ dedi.

Piyangoculardan renkli etkinlikler

Her yıl kadın üyelerine renkli etkinlikler düzenleyen İzmir Milli Piyangocular Odası Başkanı Paşa Çakmak ise ‘‘ Her yıl 8 Mart’ta olduğu gibi bu yılda kadın üyelerimize KOSGEB, cilt bakımı  kanserde erken tanı konularında,SGK Konak Müdürü Aysel Demirel ise, sosyal güvenlik ile ilgili üyelerimizi bilgilendirdi ‘’dedi.

Toplantı sonunda Birlik Başkanı Zekeriya Mutlu, oda yöneticilerini tebrik ederek, her yıl etkinliklere destek verdiklerini hatırlattı. Mutlu daha sonra oda tarafından ‘Yılın Kadını’ seçilen esnaf Kezban Tülek’in rahatsızlığı sebebiyle gelememesinden dolayı yakın akrabası Dinçer Yalçın’a ödülünü verdi. Ayrıca, yemek yarışmasında dereceye girenlere Paşa Çakmak Ödüllerini verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.