Esnaf ve çiftçi mutluysa toplumun her kesimi mutludur

Esnaf ve çiftçi mutluysa toplumun her kesimi mutludur

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Bor ilçesinde meslek odalarını ve Ziraat Odasını  ziyaret etti. 

Esnaf ve sanatkârların sorun ve taleplerini dinleyen Gürer, “Pandemi  sürecinde herkesim mağdur oldu. Ciddi sorunlar yaşandı. Esnaf ve çiftçi için sağlanacak destek esasen her kesimi etkiliyor. Esnaf ve çiftçinin yüzü gülüyorsa herkes mutludur. Kaygı ve endişeli ise sorunlar katlıyordur” dedi. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Bor’da Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve Ziraat Odası ile Marangozlar ve Kuaförler Odası’nı ayrı ayrı ziyaret etti. Ticaret ve Sanayi Odası’nda Başkan Nurettin Eriç ile Marangozlar ve Kuaförler Odası’nda ise Başkan Kani Demirbilek, Demirciler ve Oto Tamircileri Odası Başkanı Ethem Bozdoğan ve Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Ramazan Yalçın ile bir araya gelen Gürer, esnaf ve sanatkârların sorun ve taleplerine ilişkin görüş alışverişinde bulundu. 

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in Bor Ticaret ve Sanayi Odası ve Ziraat Odası Başkanı Nurettin Eriç’e gerçekleştirdiği ziyarete CHP Bor İlçe Başkanı Erdal Gevrekçi ve ilçe yönetim kurulu üyeleri de eşlik etti. Gürer, Başkan Nurettin Eriç ile sanayici, esnaf ve çiftçilerin sorunlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Gürer ve beraberindeki heyet daha sonra Bor Marangozlar ve Kuaförler Odası’nı ziyaret etti. Burada Oda Başkanı Kani Demirbilek’in yanı sıra Demirciler ve Oto Tamirciler Odası Başkanı Ethem Bozdoğan ve Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Ramazan Yalçın ile bir araya gelen CHP Niğde Milletvekili Gürer, meslek odalarının başkan ve yöneticilerinden esnaf ve sanatkârların sorun ve taleplerini dinledi. 

ÇOK SAYIDA ESNAF KEPENK KAPATTI 

Gürer, ziyaretlerinin ardından yaptığı değerlendirmede esnaf ve sanatkârın çok zor bir süreçten geçtiğini belirtti. Pandemi sürecinde kepenk kapatan esnaf ve sanatkârlar arasında icra takibi başlatılan çok sayıda işletmenin bulunduğuna dikkat çeken Gürer, “Korona virüs tedbirleri kapsamında çok sayıda esnaf mecburi olarak dükkânını kapatmak zorunda kaldı. Ancak bu süre içinde banka kredileri, kira borçları ve diğer tüm ödemelerini yapmak durumundaydı. İş yapamadığı için borçlarını ödeyemeyen esnaf icra kıskacıyla karşı karşıya kaldı. Çalışanlar belki kısa çalışma ödeneklerinden yararlandı ama esnafa yönelik ciddi bir destek gelmedi.  Bu bağlamda esnaf sicil affını da Meclis’te dile getirdim. Bakana önerge verdim. Yeni normalleşmeye geçildiğinde dükkânların açılmasına izin verildi fakat esnaf eski işini yapamadığı  için sorunlar devam ediyor” dedi. 

KREDİLER İKİ YIL GERİ ÖDEMESİZ OLMALIYDI…

Esnafın, ekonominin bel kemiği olduğuna dikkat çeken CHP Milletvekili Gürer, “Esnaf kredileri en az iki yıl geri ödemesiz ve faizsiz olsaydı, bugün belki kepenk kapatmak zorunda kalan çok sayıda esnaf işlerine halen faal olarak devam ediyor olacaktı. Devletin SGK primlerini ve vergi alacaklarını kısa süreliğine ötelemesi de esnafın sorunlarını çözmedi. O nedenle esnafın gerçek manada her anlamda ciddi bir şekilde desteklenmesi gerekiyor” diye konuştu. 

 ZİRAAT ODASI ZİYARETİ

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Bor’da Ziraat Odası Başkanı Nurettin Eriç’i ziyaretinde de çiftçilerin durumunu değerlendirildi. Gürer, “Çiftçi ve esnaf toplumun her kesimini doğrudan etkilemektedir. Çalışma yaşamında çiftçi ve esnafın yeri önemlidir. İş, emek ve üretim sürecinde çalışan kesimlerin işinin iyi olması ekonomiyi de olumlu kılar. Fabrika, tarla, satış, pazarlama ve tüketici ekseninde çiftçi ve esnafın yüzünün gülmesi sorunların az olması ile doğru orantılıdır. Çiftçinin esnafın, işçinin, emeklinin, memurun, yaşlının, gencin ve kadının yani toplumun her kesiminin sorunlardan arınması ülkede yaşamı güzel kılar. Bu nedenle mevcut sorunları iktidara duyurup çözüm için mücadele ediyoruz “ dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.