Esnafa Bayram Öncesi Borç Müjdesi

Esnafa Bayram Öncesi Borç Müjdesi

Devlet o borçları tamamen sileceğini açıkladı

PKK'lı teröristler tarafından girişilen hendekler ve barikatlar yüzünden mağdur olan esnafın kredi faiz borcunu devlet silecek. Toplamda 110 bin esnafın yararlanacağı belirtilen borç siliminin Ramazan Bayramı'ndan önce gerçekleştirileceği belirtildi.

Bizzat Gümrük Bakanı Bülent Tüfenkci tarafından yapılan açıklamanın, terörden mağdur olan esnafı kapsayacağı belirtildi. Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliğinin düzenlediği iftara katılan Tüfenkci burada yaptığı açıklamaların yanı sıra AK Parti dhükümetleri döneminde esnafa kredi verilmesi konusunda ciddi adımlar atıldığını ifade etti.

110 bin esnafın 392 milyon borcu var

Terör yüzünden zarar eden esnafın zararını gidermeyi planladıklarını ifade eden Tüfenkci, kendilerine gelen temerrüt faizlerini silelim önerisinden yola çıkarak kararı tüm esnafa yaygınlaştırma kararı aldıklarını açıklayarak Ramazan Bayramı öncesinde 400 milyona yakın borcun silineceğini açıkladı. Tüfenkci ayrıca kalan borcun ise yapılandırılarak ödenmesi için çalışma başlattıklarını ifade etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.