Esnaftan İLGO Başkan Adayı Alpay Okyay’a destek

Esnaftan İLGO Başkan Adayı Alpay Okyay’a destek

Toprak Türkü Evi sahibi olan Hayri ve Alattin Küçük kardeşler “ Odaya hizmet etmek için yola çıkan Alpay Okyay’a desteğimiz tamdır” mesajı verdi.

İzmir Lokantacılar ve Gazinocular Esnaf Odası’na adaylığını açıklayan  Alpay Okyay’a esnaftan tam destek var. Toprak Türkü Evi sahibi olan Hayri ve Alattin Küçük kardeşler “ Odaya hizmet etmek için yola çıkan Alpay Okyay’a desteğimiz tamdır” mesajı verdi.

12 Şubat tarihinde yapılacak olağanüstü genel kurulda İzmir Lokantacılar ve Gazinocular Esnaf Odası’na (İLGO) başkan adayı olan Alpay Okyay’a destek veren esnaf güvenilir bir başkan istiyoruz dedi.

Mevcut yönetimin üyelere yönelik uygulamalarına sert eleştirilerde bulunan  Toprak Türkü Evi sahibi olan Hayri ve Alattin Küçük kardeşler, “Üyesinin kapısına icra gönderen bir yönetim kabul edilemez. Lokantacının bulaşık makinesini haczettiren bir anlayış kabul nedilemez. Esnafımız zor durumda. Üye aidatından dolayı memurun gittiği o kapıya sizlerin gitmesin lazım. Yöneticiler o kapıya haliniz vaktiniz nasıl demek için gitmeli” diye konuştu.

2018 olağan seçimlerine aday olduğunu ancak mevcut oda başkanı Aykut Yenice’nin seçimlere 10 ay kala olağanüstü genel kurul kararı almasına tepki gösteren Alaattin Küçük ,

Doğruluğuna ve dürüstlüğüne güvendiğimiz Alpay Okyay’a desteğimiz tamdır. Esnaf olarak, lokantacılar odasının mevcut yönetimi ve başkanının oda ile ilgili mallar üzerinde gelir getiren gayri menkuller üzerindeki yolsuzlukları duydukça tüylerim diken diken oldu.

Odayı icraya veren bir yöneticinin tekrar aday olarak çıkması ne kadar ahlakidir ne kadar etiktir sizlere sunuyoruz. 30 senelik sanat hayatım boyunca bu kadar ahlaksızlığa ve edepsizliğe şahit olmamıştım. Bunları gördükten sonra mevcut lokantacılar odasının bu kadar esnafı temsil edemeyeceğinden dolayı Alpay Okyay’ın yanında olmaya karar verdik” dedi.

“Okyay ile huzur bulacağız”

Esnaflar olarak oda yönetimini Alpay Okyay ve ekibine teslim ettiklerinde huzur bulacaklarını belirten Küçük şöyle konuştu; “ Okyay’ın listesinde yer almak gurur verici. Biz buraya ekip arkadaşlarım ile hizmet etmek istiyoruz. Bizim asıl amacımız ve hedefimiz hizmet. Mevcut başkan Aykut Yenice, benim dedemin dostudur. Aile dostumuzdur. Ama Aykut başkan odayı o kadar kötü yönetmiştir ki karşısına bizler aday olarak çıkıyoruz.

Keşke projelerimizi Aykut Bey ile yapabilseydik.

Bizler bu odada 14 yıldır yapılamayanları yapmak için hizmet edeceğiz. Maddi manevi itibarimizi yeniden ayaklandıracağız. Bugün üyelerimize haciz gönderilmesini doğru bulmuyoruz. Bu çatı altında hizmet etmek zorundayız. Zor durumda olan o kadar çok lokantacı esnafı var ki, aidat yüzünden kapılarına icra gitmiş. Hangi esnafımızın çalışanına yardım edilmiş. Bu esnafımızın çalışanının  çocuğunu sünnet ettirelim gibi yardımlar neden yapılmıyor. Birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Esnafımız zor günler geçiyor. Lkantacılar ayrı , birhaneler ayrı sıkıntı içerisinde. Ama esnafın ortak sıkıntısı iyi bir oda yönetimine sahip olmamak. Mesela oda hangi firmalar ile anlaşma yapmış. Hangi oda girdi mallarını indirimli alabiliyor. Üyelerin uygun mal alabilmesi için anlaşmalar yapılmalı. Esnaf zor durumdadır. Bizim aile olarak maddi durumumuz iyi . Ama bizim maddi durumu çok kötü olan esnafımız var. Bu esnaflarımızın elinden tutmamız gerekiyor. Yardımcı olmak gerekiyor. Aile geçindiriyor bu esnaflar. Bizler mesleğine aşık insanlarız. Mesleğimize ve odamıza hizmet etmek için buradayız.”

“Üyesine rakip sosyal tesis açıldı”

Oda üyesi olarak kötü yönetilmeyi hak etmediklerini dile getiren Küçük, “Aykut Yenice 2002 yılında iş başına geldiğinde odanın bugünkü değerle 300 bin TL nakit parası vardı. Konak Elhamra İşhanı’nda bugünkü değeri 200 bin TL olan kira aldığımız bir dairemiz vardı. 3 bin metrekare üzerinde Buca Kaynaklardaki bugünkü değerle 700 bin TL olan arazimiz vardı. U anda hiçbirisi yok! İLGO Sosyal tesisleri açıldı. Üyesine rakip oldu, ama orası da iflas etti. Bugüne kadar yitirilen değerlerimizin ne maddi ne de hizmet açısından karşılığı odamıza konulmadı. Aykut Yenice Odamızı iyi yönetemedi” diye konuştu.

arc_0105-001.jpg

PROJELER

Odamızı hem maddi hem de manevi açıdan eski güçlü günlerine döndüreceğiz.

Fiyat tarifelerini bir an önce çıkaracağız. Hem üyemizi hem tüketiciyi koruyacağız.

Üyelerimizin sorunlarıyla 7/24 ilgileneceğiz. Emniyet, belediye, zabıta ve diğer tüm birimlerle sahip olduğumuz güçlü ikili ilişkileri üyelerimiz için kullanacağız. Her türlü yeni kanun ve yasayı hızlı bir şekilde duyuracağız.Maliyetlerimiz yükseldi. Kasap, Manav, Yağ, Tüpçü ve bunun gibi giderlerimiz için her bölgede tedarikçilerle anlaşma yapıp üyelerimize uygun malzeme almalarını sağlayacağız.Türk mutfağını paneller, organizasyonlar ve fuarlar ile tanıtacağız. Böylelikle değerlerimize de sahip çıkmış olacağız, mesleğimize de sahip çıkmış olacağız. N Ayşe YILMAZ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.