ESTETİĞİNİZİN İÇİNE TURŞU SUYU!

ESTETİĞİNİZİN İÇİNE TURŞU SUYU!

Arif Çayan yazdı...

Sözlükte "estetik" ne demek?

1. Sanatsal yaratının genel yasalarıyla, sanatta ve yaşamda güzelliğin kuramsal bilimi, güzelduyu, bediiyat; kusurlu bir organı düzeltmek ya da güzelleştirmek amacıyla uygulanan yöntemler.

2. Güzellik duygusuyla ilgili olan ya da güzellik duygusuna uygun olan, güzelduyusal.

3. Güzelliği ve güzelliğin insan belleğindeki ve duygularındaki etkilerini konu olarak ele alan felsefe kolu, güzelduyu.

Buraya kadarı  bilimsel, sözlüksel ve tanımsal anlatım.

Gününüzdeki estetik ise özellikle kadınlar da ve sonra erkeklerde güzellik, güzel görünme, güzelleşme,  güzel hale gelme çabası haline dönüştü.

Güzelleştirilem mi? diye girilen bir sohbette kişinin kendisini güzel değil de, çirkin görmesi, çirkin hissetmesi tabi ki en doğal refleks.

Bir insana herhangi  bir nedenden dolayı çirkin olduğu düşüncesinin vermeyi başarmak, onu estetik içine çekip, güzelleşme çalışmasına başlamanızın da ilk basamağı oluyor.

Tabi  estetikle güzelleşme dinelin, dikte edilen çirkinlikten kurtulmanın da doğal olarak maddi bir bedeli oluyor.

Güzelleşme çabasıyla çirkinsin duygusunun arasında para kazanmak, ticari bir faaliyet olduğu için alan memnun, veren memnun ise kimse zarar görmüyorsa sıkıntı yok.

Ama bugün ki, haberimizde olduğu gibi birilerine 'Sizin çirkinler, gelin sizi böyle güzelleştirelim' diye ilk basamağa çıkıp,  müşteri olmalarını hedeflerken genel ahlak  kurallarına, toplumsal kültüre aykırı olmamak gerekiyor.

96327.jpg

Birilerinin gögüslerinin nasıl güzelleştiğini, kalçalarının nasıl güzeleştiğini, belinin nasıl inceldiğini, yağlarının nasıl alındığının örneklerini, özelde müşteri potasına girmiş  insanlara gösterebilirsiniz.

Ancak sosyal medya üzerinden herkesin gördüğü bir ortamda, estetiğin bilimselliğine sığınarak, yaşları kaç olursa olsun toplumun ahlak yapısına, kültür yapısına hareket ederek, insanları çıplak hallerde estetik operasyonları içinde gösteremezsiniz.

Bizim daha önceki yaptığımız haberde de aynı kaygımız vardı, bugün ki yaptığımız haberde de.

95759.jpg

Güzelliğinizi, güzelleşmeyi bu kadar çirkin anlatmanıza, toplumu bu kadar çirkince dejanere etmenize, rahatsız etmenize gerek yok.

Sizin güzelleşme adına yürüttüğünüz bilimsel çalışmanızı, sizin kadar beyni olmayan,  sizin kadar yaşı olmayan, sizin  kadar sabrı olmayan insanlar farklı gözle bakarak izliyor olabilir.

Bu izlenim, kişide başlayan ruhsal ve zihinsel bozukluklar sonunda, toplum içinde onarılması mümkün olmayan büyük katliam, olaylar, skandallar zincirine de zemin hazırlıyor olabilir.

Bu kadar olumsuzluk içinde, hala kendinizi bilimsel olarak savunup 'Bir bir güzellik yapalım' dedik diyorsanız,  bir güzellik daha yapın, kendini aklınızı, ruhunuzu ve ahlakınızı güzelleştirin.

Estetiğin içine turşu suyu koymayın!

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.