"Estetik cerrahide aşırıya kaçmamalı"

"Estetik cerrahide aşırıya kaçmamalı"

Samsun FBM Tıp Merkezi sahibi Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Hayati Akbaş, abartılmadan ve doğallığa dikkat ederek yapılan estetik operasyonların kişinin özgüvenini tamir edici bir etkisi olduğunu söyledi.

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Hayati Akbaş estetik operasyonlarda bazı kişilerin aşırı talepleri olduğunu belirterek doğallığa ve natürel olmaya dikkat ederek yapılan estetik işlemlerin önemine vurgu yaptı. Estetik plastik cerrahinin insanların mutluluğuna etki eden bir işlem olduğunu söyleyen Doç. Dr. Hayati Akbaş, "Her şeyde olduğu gibi bu durumda da dozajın iyi ayarlanması gerekiyor. Cerrahide yapılan işlemler abartıya kaçmadan doğallığa ve natürel olmaya dikkat ederek yapıldığı takdirde o kişinin özgüvenini tamir ediyor. Bazı kadınların meme protezi isterken aşırı büyük meme protezi talep etmesi uygun olmayabilir. O insanın mutluluğunu uygun dozda etkilemeyebilir. Tam dersine rahatsızlık dahi oluşturabilir. Estetik cerrahideki uygulamaları daima makulü gözeterek yapılmasında fayda olduğunu düşünüyorum" dedi.

aw383696-02.jpg

"Bazı hastalarımızın talepleri aşırıya kaçabiliyor"

Yapılan işlemlerin vücutla veya yüzle uyumlu olmasını gerektiğinin altını çizen Akbaş, "Örneğin burun ameliyatı isteyen bir kişi benim burnum aşırı oluk, kalkık olsun, ameliyat olduğu her yerden belli olsun, bana ameliyat olduğumu söylesinler gibi taleplerde bulunabilmektedir. Doğrusu ise yapılan bir burun ameliyatında, ameliyat olduğu dahi anlaşılmaması o yüzün bütünlüğü ile uyumlu olmasıdır. Bir burun düşünelim. Kendi için çok ahenkli, güzel fakat yüze uyumu bakımında değerlendirildiğinde çok suni ve yapmacık duruyorsa o burun güzel bir burun değildir. Estetik ameliyatlarda önerim; mutlaka danışan doktor ilişkisinde ön konuşmanın verimli olması gerekiyor. Mutlaka 2 taraf arasında bir denge kurulması gerekiyor. Aşırı taleplerin mutlaka törpülenmesi, revize edilmesi gerekiyor" diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.