Estetik doktorundan ‘Estetik’ uyarısı!

Estetik doktorundan ‘Estetik’ uyarısı!

Estrella Estetik Danışmanlık Hizmetleri Plastik ve Estetik Cerrahı Uzmanı Mehmet Kaya’dan, estetik düşünenlere uyarı, ‘Uzmanı olmayana estetik yaptırmayın!’

Medya Ege (ÖZEL HABER) - Alsancak’ta faaliyet gösteren Estrella Estetik Danışmanlık Hizmetleri’nde Plastik ve Estetik Cerrahı Uzman Doktor Mehmet Kaya’nın konuğu olduk. Doktor Kaya ile kadın ve erkeklerin estetiği üzerine, estetiğin gerekliliği ve gereksizliği üzerine röportaj yaptık. 

70622326_492662224800288_8425292415186763776_n.jpg

Biz sorduk, Estrella Estetik Danışmanlık Hizmetleri Plastik ve Estetik Cerrahı Uzmanı Doktor Mehmet Kaya cevapladı:

Mehmet Kaya kimdir?

“Estetik ve Plastik Cerrahı Uzmanıyım. 12 yıldır bu işi yapıyorum.

70914696_490054421552352_7781663730198118400_n.jpg

Plastik cerrahi ve estetik nedir?

“Plastik cerrahi işin yüzde birlik kısmı bile değil artık. Sektör estetiğe döndü. Estetik, hastanın istediğine göre güzelleşmektir. İnsanlar değişim istiyorlar. Bizim amacımız eskiye, normale yakıştırmaktır. Çok küçük maymun gibi bir burun yapmak yerine, onun yüz hattına uygun, daha rahat nefes alabilecek, sıkıntılarını yok edecek dokunuşlar yapmak.”

Güzelleşmenin bir oranı var mıdır, nedir güzel olmak?

“Yüzde belli oranlar insanı güzel gösteren. Estetikte amaç hastanın yüzünü, o oranlara yakın hale getirmek. Bu oranlar bilimsel olarak kabul edilmiş şeylerdir. Onların açıları var. Güzelliğin bilimsel bir tanımı var. Bize bilinçsiz şekilde gelen hastaları uyarıyoruz. Onlara en uygun olana doğru yönlendiriyoruz.”

Herkes, her şekilde estetik olabilir mi, yaptırabilir mi?

“Beklentileri yüksek, aşırı ve anormal olanları uyarıyoruz.  Herkes her istediğini yaptıramaz. Çünkü onların her istediğini yaparsak sonuçtan ne onlar mutlu olur, ne de biz. Sonuçta estetik yaptığımız hastanın sağlık koşullarını olumsuz etkileyecek şeyler asla izin vermiyoruz, yapmıyoruz. Çok ısrar etseler de biz kendi güvenliğini düşünerek yapmıyoruz. 60 yaşındaki bir hastayı 35 yaşına gerdirme ile dönüştürüyoruz.  Ancak bir başkasına benzemek, onun gibi olmak dediğimiz şey, bir kerelik bir estetik programıyla olmaz. Onun için birden fazla estetik ameliyatlara girmeniz gerekebilir. Bu da hastanın yoğun şekilde ameliyat yaşaması demektir.

Erkekler mi, kadınlar mı daha çok estetik ister?

“Genelde kadınlar estetik ister. Kadınların istediği de genelde göğüs büyütme veya küçültme dediğimiz Liposuction dediğimiz ameliyatı olmaktadır. Burun, göz kapağı da bu sıralamada oldukça yüksek. Erkeklerde ise genelde burun estetiği yapılıyor.

Doğumlardan sonra genelde kadınların yaşadığı emzirme sonrası küçülme olayı var. Bunlara silikon tek başına yeterli olabilir. Hastayı görüp,  hastaya beraber normale yakın hale getiriliyor. Türk kadınları genelde küçültmeye geliyorlar. Kilo fazla olunca doğal olarak o da kadınlarda büyük oluyor. Bunun sadece estetik anlamda değil, aynı zamanda kadınlarda ileri dönemlerde yoğun şekilde sağlık sorunları yaşatacağı için de yapılması gereken bir durum oluyor. Meme ne kadar büyük olursa kansere yakalanma riski de o kadar yüksek.

Erkekler genelde kemersiz ve hafif kalkık burun istiyor. David Backham gibi burun isteyen çok oluyor. Ona yakınsa, yapılacak bilecekse olur. Ama bu ameliyatta 50 yaşına kadar sınırlıdır. Burun ameliyatı erkekler için 50 yaş sınırıdır.
Kadınlarda estetik yaşı daha yüksek, 70 yaşındaki kadın da estetik olabilir. Yağlarını aldırabilir, yüzünü gerdirebilir. Zaten kadınlarda genelde yaşlanmaya bağlı olarak estetik kaygısı ve isteği ortaya çıkıyor.

Estetik ameliyat tek sefer ise sağlık açısından sorun yaratmaz ama aynı zamanda birçok yerinizde estetik ameliyat yapmak isterseniz bu ister istemez riskleri de beraberinde getirir. İki estetik arası normal olarak en az 3 ay gibi bir zaman aralığı olması önemli.

70409048_674104826406524_6412707015574945792_n.jpg

Estrella Estetik Danışmanlık Hizmetleri’nde tam olarak güzellik adına ne yapılıyor?

“Estrella Estetik Danışmanlık Hizmetleri olarak burada muayene, görüşme yapılıyor, ameliyat sonrası müdahaleler Sonra tam teşekküllü hastanelerde ameliyatları yapıyoruz. 
En düşük ücret olarak, genetik veya yaşa bağlı göz kapağı bolluğunu alınmasıdır. En yüksek ücretle olan ise tamamen nerede, hangi şartlara ve isteğinize bağlı olarak değişen ameliyatlardır. Burada doktor, hastane vs. gibi ücretler belirleyicidir.

Estetik bir şikâyet midir?

Bir şikâyeti olmayan hastaya hiçbir estetik yapamayız. Beni bir güzelleştirin diye gelen hastaya bir şey yapamayız. Onun şikâyeti olduğu ve değişmesini istediği bir yerini olması şart. Yoksa hastada sonuçtan mutlu olmaz, doktor da mutlu olmaz. Yüzde 1 hastalarımızda ise ne yapsanız mutlu olmuyor. Dönüşü olan durumlarda dönüşümü yaptırabiliyoruz ama bazı ameliyatlarda geri dönüşüm olmuyor. Komple kişini başka bir kişi haline getirmemiz mümkün değil. Bu konuda yasal gerekli.

Estetik yaptırmayı düşünenlere öneriniz ne olur?

“Estetik yaptırmak isteyenlere önerim, her bulduğu yerde, fiyatı düşük diyerek estetik olayına girmesinler. Gittikleri yeri ve doktorları mutlaka sorgulasınlar. Bu konuda tecrübesi var mı, bilgisi var mı? Branşı dışındaki insanlara estetik düşüncesiyle yaptırdıkları ve sonuçlarını beğenmedikleri şeyleri biz uzmanlar olarak imkân varsa düzeltmeye çalışıyoruz. Plastik ve Estetik Cerrahi aynı bir branştır ve bu konuda uzmanına gidilmesi son derece önemlidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum