Estetik yaptırmadan önce bunlara dikkat!

Estetik yaptırmadan önce bunlara dikkat!

Kent Hastanesi Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Merve Özkaya Ünsal meme büyütme ameliyatları hakkında bilgi verdi.

Ünsal, kadınların meme büyütmeyi kozmetik amaçla yaptırmasına karşın, kaygılarının başında estetikten önce insani duyguların geldiğini söyledi. Opr. Dr. Ünsal, “Genç hastalar en başta anne olduklarında silikon memeyle bebeklerini emzirip emziremeyeceklerini soruyor. Süt kanallarını ameliyat sırasında koruduğumuz için böyle bir sorun yaşanmıyor. Bu operasyonu geçirmek, gebelik ve emzirmek için bir engel oluşturmuyor” dedi.

Kent Hastanesi Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Merve Özkaya Ünsal meme büyütme ameliyatlarının her yaş grubundaki kişiler tarafından giderek artan bir şekilde talep edilen operasyonlar olduğunu söyledi. Operasyonun meme hacmini ve dolgunluğunu artırmak, meme kıvrım ve hatlarını belirginleştirmek için kozmetik amaçlı yapıldığını belirten Opr. Dr. Ünsal, meme büyütme ameliyatları konusunda bilgi verdi. Meme büyütme ameliyatı yaptırmayı planlayan özellikle genç hastalarla görüşmede en sık “silikon ameliyatı sonrası süt verilemez” endişesinin dile getirildiğini belirten Opr. Dr. Merve Özkaya Ünsal, “Meme büyütme operasyonu kozmetik amaçla yaptırılan bir operasyon. Buna karşın genç hastalarımın neredeyse tamamının kaygısı estetikten çok insani. Silikon meme protezinin, doğurup anne olduğunda bebeğini emzirmesine engel olup olmayacağını soruyor. Bu çok değerli bir endişe. Ancak endişeleri yersiz çünkü süt kanallarını ameliyat sırasında mümkün olduğunca koruyoruz. Bu operasyonu geçirmek, gebelik ve emzirmek için bir engel oluşturmuyor” diye konuştu.

aw493293-01.jpg

İki farklı yöntemle yapılıyor

Meme büyütme ameliyatlarının iki farklı yöntemle yapılabildiğini kaydeden Opr. Dr. Ünsal şunları söyledi: “Bu yöntemlerden biri, silikon protezler kullanılarak yapılan büyütme ameliyatıdır. Bir diğeri ise kendi vücudunuzdan alınan yağ dokuların bazı işlemlerden geçirilerek meme dokusuna verilmesi ameliyatıdır. Mevcut meme volümü çok düşük olan hastalarda ya da ameliyat sonrasında sutyen/bikini bedeninde daha fazla artış olmasını isteyen hastalarda protez ile büyütme ameliyatları tercih edilirken, meme volümünde az miktarda artış, dekolte bölgesi gibi özellikli bir bölgede dolgunlaşma isteyen hastalarda yağ transferi yöntemiyle meme büyütme uygulanabilir. Bazı hastalarda, her iki işlem bir arada uygulanabiliyor.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.