Estetikte duygusal olgunluk şart

Estetikte duygusal olgunluk şart

Ergenlikte burun estetiği ile ilgili önemli bilgiler veren Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Hünkar Batıkhan, nefes alma problemi de olan, kemik gelişimini tamamlamış ergenlerde bu ameliyatın geciktirilmemesi gerektiğini söyledi.

Op. Dr. Hünkar Batıkhan, ciddi bir sağlık sorunu olmayan genç hastalara 18 yaşını doldurmadan burun estetiği ameliyatı olmalarını tavsiye etmediklerinin altını çizdi. “Genç hastaların burun estetik ameliyatı öncesi yüz gelişimleri tamamlanmalıdır” diyen Dr. Batıkhan, “Yüz yapısının oturmaya başlaması ile burun da orantılı hale gelecektir. Bu yüzden genç hastalara gelişimleri tamamlanmadan yani 18 yaşını doldurmadan burun estetik ameliyatı yaptırmalarını önermiyorum. 18 yaşından küçük hastalarda, burunda travma ve darbe gibi durumlar söz konusu ise doktor tarafından gerekli incelemeler yapıldıktan sonra ameliyat planlanabilir” diye konuştu.

"Duygusal olgunluk şart"

Batıkhan,“Fiziksel olgunluğun yanı sıra duygusal olgunluk da tamamlanmalıdır. Burun estetiği ameliyatı genç bireylerin fiziksel görünümünde kalıcı değişikliğe neden olur. Bu olgunluğa erişemeyen gençler burunlarının görünümü ile ilgili kesin karar verememektedir. İleriki dönemde pişmanlık duymaları önemli sorunlara neden olabilir. Bu nedenle ailelerin de çocuklarına burun estetiği ameliyatı hakkında doğru bilgileri anlatması önemlidir.” ifadelerini kullandı.

aw407229-01.jpg

"Doktor seçimine dikkat edin"

Op. Dr. Hünkar Batıkhan son olarak bu gibi ameliyatlarda doktor faktörünün de önemine değindi ve "Ergenlikte burun estetiği ameliyatına karar verdikten sonra doktor seçimi çok önemlidir. Doktor seçimi doğru yapılmalıdır. Doktor seçerken ameliyatları, eğitimleri, deneyimleri araştırılmalıdır. Doktorunuza merak ettiğiniz her şeyi sorup tatmin edici yanıtlar almak tercih sebepleri arasındadır. Biz ameliyat öncesi gerçekleştirdiğimiz muayenelerimizde ergen hastalarımızın ameliyat psikolojilerini değerlendirmek için onlarla detaylı konuşarak, isteklerini dinleyerek kaliteli bir muayene süresi geçiyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.