Ethem Büyükışık oğlunun ölümünü Fatih Altaylı'ya anlattı

Ethem Büyükışık oğlunun ölümünü Fatih Altaylı'ya anlattı

Emekli Tümgeneral Ethem Büyükışık, Fatih Altaylı'yla yaptığı programda oğlu Dorukhan Büyükışık'ın yürekleri dağlayan ölümünü anlattı.

Emekli Tümgeneral Ethem Büyükışık, Fatih Altaylı'yla yaptığı programda oğlu Dorukhan'ın yürekleri dağlayan ölümünü anlattı.

Büyükışık, oğlunun ölümünü şu sözlerle anlattı:

"Sırtına inşaat demiriyle vurulmuş, kemikleri kırılmış. Sonra yere düşünce 'kalk' demişler. Kalkmayınca tekmelemişler. Tekmelerin izleri var ve otopsi raporunda yazıyor. Kalkamayınca çocuk, aynı inşaat demiriyle boğazından kalkması için zorlamışlar. Önce bayılmış. Sonra çocuk ayılmış. Gözyaşları dökerek en az 2-2.5 saat can cekişmiş. 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi, olay yerine 1000 metre mesafede. Araçla ya da yürüyerek götürseler çocuk kurtulmuştu. 2.5 saat çocuğun ağlamasını ve can çekişmesini seyretmişler.

Sayın Cumhurbaşkanı'mıza, Sayın Adalet Bakanı'na, Sayın İçişleri Bakanı'na, Sayın HSK üyelerine soruyorum; benim başıma gelen bu felaket sizin başınıza gelseydi bu acıya 5.5 sene dayanır mıydınız?"

Bu sözler üzerine Fatih Altaylı gözyaşlarını tutamadı.

NE OLMUŞTU?

İzmir’de Tanyer İnşaat'a ait bir inşaatın istinat duvarının üzerinde, 13 Mayıs 2018'de cansız bedeni bulunan Dorukhan Büyükışık'ın ölüm sebebi kayıtlara, yüksekten düşme olarak geçti. Karartılan deliller, cep telefonundan silinen parmak izleri, dosyadan uçan video kayıtlarının varlığı ortaya çıktı.

Dorukhan Büyükışık’ın babası emekli Tümgeneral Ethem Büyükışık, bir silah arkadaşının oğlunun cenazesi için İzmir’e gelen oğlunun ölümüyle ilgili hukuki cevabı yıllardır bulmaya çalışıyor.

general-babanin-adalet-arayisi-h1457509-11.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.