Ethereum kazandırmaya devam ediyor: İşte yeni değeri

Ethereum kazandırmaya devam ediyor: İşte yeni değeri

Ethereum, son 10 günde yüzde 30‘dan fazla yükselişle 3 bin dolar barajını geçti.

Kripto para birimi pazartesi günü sabah saatlerinde 3.085 dolar değer ile rekor kırdı. Yıl başından bu yana dominansı kademeli olarak yükselen ETH, yakaladığı ivme ile dominansını da yüzde 15‘e çıkardı.

Yeni yıla 700 dolar seviyesinde başlayan Ethereum, 5 ay içerisinde yüzde 312 değer ile değerini dörde katlamayı başardı. Yılın başından bu yana istikrarlı yükselişini sürdüren sanal para, yatırımcıların da bir numaralı adresi haline geldi.

Ethereum haftaya rekor ile başladı

Haftaya rekor ile başlayan ETH’nin Pazartesi itibariyle ile piyasa değeri 357.32 milyar dolara ulaştı. Kripto para birimi pazartesi günü sabah saatlerinde 3.095 .29 dolardan işlem görüyor.

untitled-1-002.jpg

Kripto para resmen tanındı, MASAK’a tabi oldu!

Geçtiğimiz günlerde yayımlanan yeni bir karar ile, kripto paralar resmî olarak tanındı. Artık kripto para borsaları Mali Suçları Araştırma Kurulu’na (MASAK) tabi olacak.

Buna göre Resmi Gazete’de, “Suç Gelirlerinin Aklanmasının ve Terörün Finansmanının Önlenmesine Dair Tedbirler Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” yayımlandı. Yönetmelik, suç gelirlerinin aklanması ve terör finansmanının önlenmesi amacıyla ülkemizde faaliyet gösteren kurum/kuruluşlara sorumluluklar veriyor. Yükümlülükler, yükümlülüklere uyumun denetimi, gümrük idaresine açıklama yapılması ve diğer tedbirlere ilişkin usul ve esasları düzenliyor.

Yayımlanan yeni karar, bu kanuna “kripto varlık hizmet sağlayıcılar” ifadesini ekledi. Böylelikle kanun kapsamına kripto para borsaları da eklenirken, aynı zamanda Türkiye resmî olarak kripto paraları tanıdı. Bu alanda faaliyet gösteren borsaları “kripto varlık hizmet sağlayıcı” olarak nitelendirdi. Artık kripto paralar ile kara para aklamanın önüne geçmek yasal olarak mümkün hale gelmiş oldu.

Kripto hizmet sağlayıcıları, Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı bir finansal istihbarat birimi olan MASAK’a (Mali Suçları Araştırma Kurulu) tabi olacak. MASAK; para aklama suçunu önlenmek, bunun hakkında araştırma yapmak, önlemler geliştirmek ve toplanan bilgileri işleyerek gerekli makamlara sunmak amacıyla kuruldu. Faaliyet alanına kripto hizmet sağlayıcıları ve tasarruf finansman şirketleri de girdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.