Eti yoğurt suyunun içinde bekletirseniz...

Eti yoğurt suyunun içinde bekletirseniz...

Türkiye’de et tüketiminin en çok arttığı dönemlerdir Kurban Bayramları… Kurban Bayramı’nda kesilen kurbandan misafire ikram etmekte geleneklerimizdendir. Fakat bu ikramın, ev sahibini mahcup etmeyecek kadar lezzetli olması önemlidir.

Et pişirmek kolay gibi görünse de etin lezzeti ve besin değeri pişirme yöntemlerine bağlı olduğu için oldukça zor bir iştir.
 

Sosyal Medya Fenomeni Ünlü şef “CZN BURAK” şunları söyledi:

CZN Burak, etin ilk başta orta ateşte pişirilmesini, kendi suyunu bırakmaya başladığı andan itibaren kısık ateşte pişirilmesi gerektiğini söylüyor. Yumuşak olması için etin terbiye edilmesi tavsiyesinde bulunuyor. Etin ince dövülmesi gerektiğini söyleyen CZN Burak, “Et, soğan rendesi, zeytinyağı, tuz, karabiber ve yoğurt suyu karışımı ile terbiye edilmelidir. Yoğurt suyu asitli olduğu için etin yumuşamasını sağlar.” diyor. 
 
Kurban Bayramında en çok yenen yemeklerden biri de tabiî ki olmazsa olmaz kavurmadır
 

Kurban etinden kavurma nasıl yapılır?
 
İşte Malzemeler:

1 kg. et için   200 gr.iç yağı veya kuyruk yağı
1 yemek kaşığı tuz (1 kg. et için: 20 gr tuz)
1 küçük kuru soğan (arpacık soğanı da kavurmaya çok yakışır)
 

Kurban etinden kavurma nasıl yapılır?

Öncelikle ısıtılmış geniş bir tencereye etleri ve soyulmuş bütün soğanı koyup ağzını kapatın. Kendi kendisine sulanmasını bekleyin. Suyunu salan etin üste çıkan köpüklerini alın. Bir kere karıştırıp yeniden ağzını kapatın. Kendi saldığı suyu çekene kadar pişirmeye devam edin. Bu işlemi çabuklaştırmak için etleri düdüklü tencerede pişirebilirsiniz.
 
Diğer tarafta iç yağını küçük küçük doğrayın ve kızartın. Kakırdak denilen kavrulmuş yağları alıp, eriyen kısmı pişen etin üzerine dökün. Yemeğe atılan tuzun neredeyse iki katı tuz atın. 10 dakika kadarda bu şekilde pişirin.  Kuyruk yağı çabuk donmaz, fakat iç yağı çok çabuk donar. 
 

Kurban eti nasıl saklanmalı?

Buzdolabında veya dondurucuda saklanması planlanan etlerin, kıyma, kuşbaşı gibi küçük parçalara ayrılıp, tek pişirimlik miktarlara bölünüp, buzdolabı poşetlerine konulması, hem sağlık hem de kullanım kolaylığı açısından doğrudur. Buzdolabında 1 - 2 gün, buzlukta eksi iki derecede 1 - 2 hafta, derin dondurucuda ise -18 santigrat derecede 3 ay saklanabilmektedir.

Ünlüler akın etti
 

Hatay Medeniyetler Sofrası yeni şubelere doğru yol alırken, dünyaca ünlü isimlerin yanı sıra Türkiye’deki ünlülerin de uğrak noktası haline geldi. Cem Yılmaz’dan Yıldız Tilbe’ye kadar yüzlerce ünlü Hatay Medeniyetler Sofrası’na akın etti.

Kaynak: Milliyet

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.