Etike, Meclis Üyesini istifaya davet etti

Etike, Meclis Üyesini istifaya davet etti

AK Parti Çeşme İlçe Başkanı İlter Etike, yaptığı açıklamalarla yolsuzluk yaptığını kabul eden ve kamuoyundan özür dileyen Çeşme Belediyesi CHP’li Meclis Üyesi Aybars Yıldırım’ı istifaya davet etti.

Çeşme Belediyesi’nde iki dönemdir CHP’den Meclis üyeliği yapan, partisinin Meclis 1. Grup Başkanvekili olan, İmar Komisyonu üyesi Aybars Yıldırım hakkında CİMER’e şikâyette bulunuldu.

Aybars Yıldırım hakkında Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) verilen dilekçede şu bilgiler yer aldı: ‘İzmir ili Çeşme ilçesi İnönü mahallesi 5528 ada 4 parselde 2018 yılında otel ruhsatı ile inşaata başlandığı, turizm imarından faydalanılarak 6 kata izin alındığı, ancak inşaat bitince bağımsız 29 bölüm oluşturularak daire şeklinde satışa sunulduğu, inşaat sahibinin Çeşme Belediyesi 2 dönemdir meclis üyesi ve çeşitli komisyonlarda ve imar komisyonlarında görev almış Aybars Yıldırım ve eşi Evil Yıldırım olduğu, Ancak; Çeşme'de turistik tesis alanlarının konutlaşması, turistik tesis adı altında emsal fazlasından faydalanmak fakat tesis yerine konut üretmek şeklinde devam eden İMAR YOLSUZLUĞU VE USULSÜZLÜĞÜ hakkında, önlem alması ve mücadele etmesi gereken kimselerin başında gelen, Meclis ve encümen üyelerinin, belediye dahilinde izin onay yetkisine sahip ilgili personel ile iş birliği yaparak, bizzat kendilerinin bu işle uğraştıkları, imar kanunlarını çiğnedikleri, konum ve mevkilerini kendi çıkarları için kullandıkları, haksız kazanç elde ettikleri, haksız rekabete vesile oldukları ve birçok şahıs ve arsa sahibini mağdur ettikleri şeklindeki şikayeti dikkate almanız dileği ile Saygılarımızla.”

Meclis Üyesi Aybars ‘Hatalıyım’ dedi

Çeşme Belediyesi İmar Komisyonu üyesi Aybars Yıldırım, “Tadilat projesi onaylanmadan işlem yaptığım için hatalıyım. Bunu kabul ediyorum. Beni şikayet eden, inşaat arsasının arka parsel sahibi. Tadilat projemizi verdik ama Yapı Kayıt Belgesi olduğu işleme alınmadı. Şimdi Yapı Kayıt Belgesi’nin iptali için başvuru yaptık. Mahkeme devam ediyor. Geçen yaz verdiğimiz projeyi Yapı Kayıt Belgesi var diye gündeme almadılar. Yapı kayıt belgesi alınan binaya tadilat projesi veremeyiz” dediler. Şimdi bu yapı kayıt belgesi iptal edilince tadilat projesinin onaylanmasını bekliyorum” dedi.

Başkan İlter, Meclis Üyesi Aybars’ı istifaya davet etti

AK Parti Çeşme İlçe Başkanı İlter Etike, CHP’li Çeşme Belediye Meclis Üyesi Aybars Yıldırım’ın kamuoyundan özür dilemesinin yeterli olmadığını belirterek istifa çağrısı yaptı. Etike, “ CHP’li belediye meclisi üyesi Aybars Yıldırım’ın her türlü ahlaki değerin dışında otel yapacağım diyerek aldığı ruhsatın gereğini yapmayarak talan edilmek istenen Çeşme rantına bir örnek olarak ruhsata muhalif yasa dışı rezidans dairelere çevirmesi ve onları yasal olmayan gerekçelerle satmasıdır. Yıldırım yaptığı açıklama ile yolsuzluğunu kabullenerek kamuoyundan sözde özür dilemiştir. Çeşme, siyasetini ve gündemini kirleten bu CHP’li siyasetçileri hak etmemektedir. Özrü kabahatinden büyük olan bu kural tanımazlıklar karşısında belediye meclis üyesini istifaya davet ediyorum.” Dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.