Etiket / Sticker Tasarımı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Etiket / Sticker Tasarımı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Sticker ve etiketler, pek çok firmanın tanıtım ve promosyon aracı olarak kullandığı ürünlerdir.

Görsel tanıtımların daha dikkat çekici olması ve daha akılda kalıcı olması sebebiyle sticker baskıların marka bilinirliğini arttırmadaki yeri oldukça büyüktür. Etiket baskıları ise marka adıyla; ürün bilgileri ya da fiyat bilgileri gibi unsurları bir araya getirerek müşteriye sunan tanıtım araçlarıdır.

Sticker / Etiket Nedir?

Ürün ve marka tanıtımları yapmak, kampanyaları duyurmak ya da markanın bilinirliğini desteklemek amacıyla kullanılan ve düşük maliyetleri, her yüzeyde ve alanda kullanımları ve işlevsel olmaları sebebiyle sticker baskılar her sektörde kullanılan reklam ürünlerinin başında yer alır. 

Kullanım alanlarının geniş olması sebebiyle etiket baskıları her türde ve her boyutta basılabilir. Doğru bir tasarımla bir araya getirildiğinde stickerlar, az maliyetle hem göz alıcı hem de marka bilinirliğini arttıran bir reklam aracı olarak kullanılabilirler. Vitrinlerde, kavanozlarda, kıyafetlerde, araçlarda gibi geniş kullanım alanına sahip olması sebebiyle sticker ve etiket baskıları bir marka için ayrı bir önem taşır.

sticker-2.jpg

Sticker / Etiket Nasıl Ürünler İçin Kullanılabilir?

Cam, ahşap, metal ya da plastik gibi çok farklı zeminlerde kolaylıkla kullanılabilen sticker çeşitlerinin kullanım alanları da bu denli çeşitlilik gösterir. Tekstil alanında aldığımız ürünlerin kutularında ya da ambalajlarında ya da gıda sektöründe aldığımız ürünlerde ürün bilgilerini, içeriklerini, üretici firma bilgilerinin yer aldığı ürünlerle her gün karşılaşırız. 

Etiketler, her sektörde her ürün için kolaylıkla kullanılabilir. Ayrıca etiketli ürünler, üretim tarihi ve tüketim talimatları gibi bilgileri barındırdığı için markaya olan güveni arttırır ve satışın daha kolay yapılmasını sağlar. Etiket baskılarının bir diğer kullanım alanı ise fiyat etiketi olaraktır. Etiketler, kolay uygulanabildikleri için bu alanda da fiyat bilgisi verilmek istenen her ürün için rahatlıkla kullanılabilir. 

Sticker / Etiket Tasarımı Nasıl Olmalıdır?

Stickerlar genel olarak küçük ürünler olduğu için dar alanda dikkat çekici bir tasarım elde etmek gerekir. Böylece akılda kalıcılığı da artar. Etiket tasarımında en önemli faktörlerden biri etiket ya da sticker baskısının hangi amaçla kullanılacağıdır.

 Eğer bir ürünün, içindekiler kısmı için etiket baskısı yapılacaksa daha sade ve müşteriyi direkt olarak bilgilendiren kısa, öz tasarımlara yer verilmelidir. Öte yandan bir markayı duyurmak ya da kampanyaya dikkat çekmek istiyorsanız görsel ve renk seçimlerine özen gösterilmelidir. Böyle bir amaçla sticker baskısı yapıldığında logonuzun ya da marka adınızın sticker üzerinde olmasına dikkat etmelisiniz ki ulaştığınız kişiler markanızın devamlı müşterileri haline gelebilsin. 

Tasarım için dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta ise tasarımın boyutudur. Eğer büyük tasarımlı bir sticker tercih ederseniz yapıştırdığınız ürünü gizleyecektir ve müşterilerin odağı tamamen dağılacaktır. Eğer yapıştıracağınız ürüne göre daha küçük boyutta bir tasarım seçerseniz bu sefer de müşterilerin dikkatini çekmeyen bir sticker elde edersiniz. Bu sebeple de tasarımınızı, sticker baskısını kullanacağınız yüzeye orantılı olarak seçmelisiniz.

Sticker Fiyatları

Sticker fiyatlarındaki belirleyici faktörlerden birisi sticker türüdür. Kuşe, opak, şeffaf, kraft ya da metalize sticker türlerinden herhangi birini tasarımınıza ve kullanım alanınızın uygunluğuna göre tercih edebilirsiniz. Burada metal etiketler, kullanılan malzeme dolayısıyla diğer etiketlerden biraz daha pahalı olacaktır fakat uzun süre hasar almadan kullanılacağı ve uygulama alanı farklı olacağı için makul fiyatlı etiketler olacaklardır. Özetlemek gerekirse sticker fiyatında, tasarıma ve kullanım alanına uygunluğuna göre tercih edilen etiket türü fiyat konusundaki en büyük belirleyicidir.

Sticker / Etiket siparişleriniz için ise https://www.basyolla.com/etiket-baski adresini ziyaret edebilir, ilgili tasarımlarınızı yükleyerek ürünlerinizi hızlıca edinebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.