ETİK’ten turizmin kadın duayenlerine vefa

ETİK’ten turizmin kadın duayenlerine vefa

İzmir turizminin kadın duayenleri ve kadın turizmciler, Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği'nin (ETİK) 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliğinde buluştu.

İzmir turizminin kadın duayenleri ve kadın turizmciler, Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği'nin (ETİK) 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliğinde buluştu. ETİK Kadın Kolları, Wyndham Grand İzmir Özdilek Hotel’de gerçekleştirilen etkinlikte turizm sektörünün kadın duayenlerini plaketle ödüllendirdi.
Toplantıda konuşan ETİK Yönetim Kurulu Üyesi, ETİK Kadınlar Kolu Başkanı, Wyndham Grand İzmir Özdilek Hotel Genel Müdürü Funda Çam, kadınların Türkiye istihdamındaki payı yüzde 28 iken, turizm sektörü istihdamındaki payının yüzde 30’u aştığını söyledi. "Türkiye İstihdamında Kadınlar" konulu bir sunum yapan Çam, turizm alt sektörlerinden yeme-içme alanıyla konaklama tesislerinin kadınların sigortalı olarak en yoğun çalıştığı sektörler olduğunu anlattı.

Turizmin sezonu kısa olduğundan, kadınların istihdam içindeki paylarının değişim gösterdiğini söyleyen Funda Çam, işsizlik oranları ele alındığında, en yüksek işsizliğin tarım dışı genç kadın işsizliğinde görüldüğünü dile getirdi. Haziran 2016 işsizlik istatistiklerine ilişkin verileri paylaşan ETİK Kadınlar Kolu Başkanı Çam, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kadın işsizliği diğer işsizlik türlerine göre oldukça yüksek seyretmektedir. Kadın işsizliği standart işsizlik oranının 2,2 puan üzerinde yüzde 12,4 olarak gerçekleşti. Toplam işsiz sayısı 3 milyon 127 bin olurken, bu işsizlerin 1 milyon 909 bini erkeklerden, 1 milyon 218 bini ise kadınlardan oluştu. Son iki yılda toplam işsiz sayısı 473 bin artarken kadın işsiz sayısı 247 bin arttı. Genç işsiz sayısı ise 170 bin artarak 1 milyonu geçti.”

Toplantıda “Kadına Şiddete Hayır!" başlıklı bir sunum yapan ETİK Yönetim Kurulu Üyesi Reyhan Koç, kadına yönelik şiddetteki tırmanışının endişe verici olduğunu söyledi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü’nün araştırma verilerine göre, Türkiye genelinde hayatının herhangi bir döneminde fiziksel şiddete maruz kaldığını belirten kadınların oranının yüzde 36 olduğunu söyleyen Koç, şu bilgileri paylaştı:

“Türkiye genelinde evlenmiş kadınlar arasında, yaşamının herhangi bir döneminde cinsel şiddete maruz kaldığını belirtenlerin oranı  yüzde 12. Psikolojik şiddete maruz kalanların oranı yüzde 44. Türkiye genelinde, bu davranışlardan en az birine maruz kalan kadınların oranı yüzde 30. Kadına yönelik şiddet, töre ve namus cinayetlerinin sonu gelmiyor. Kadın turizmciler olarak ‘Kadına şiddete hayır!’ diyoruz.”

ETİK Kadınlar Kolu Başkanı, Wyndham Grand İzmir Özdilek Hotel Genel Müdürü Funda Çam, turizm sektörünün kadın duayenlerini plaketle ödüllendirdi. Turizm sektörüne uzun yıllardır hizmet veren ve vermeyi sürdüren Hanife Gürsoy, Cici Simsen Türksoy, Reyhan Kurtural, Oya Yazıcıoğlu, Gülgün Şemsiyelioğlu ve ETİK Yönetici Asistanı Leman Erçam’a plaketlerini Çam verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.