"Etkili bir sunum için hedef kitlenizi iyi belirleyin"

"Etkili bir sunum için hedef kitlenizi iyi belirleyin"

Gittiğimiz konferanslarda ya da seminerlerde sunum yapmanın aslında ne kadar zor olduğunu biliyoruz.

Bazı konuşmacıların 5 dakikalık konuşmaları, sanki 1 saatmiş gibi sürerken, kimi katılımcılar 20 dakikalık konuşmalarında tüm dikkatleri üstlerinde toplayabiliyor. İşte bu farkı yaratan noktayı Türkiye’nin en önemli habercilerinden ve Ünlülerden Eğitim.com’un eğitmenlerinden biri olan Nevşin Mengü, detaylarıyla anlatıyor.

Bir topluluğunun önünde konuşmamız gerekiyorsa ve onların ilgisini çekmek istiyorsanız, sunumunuzun çok etkili olması gerekiyor. Eğer ki hitap ettiğiniz topluluğun ilgisini çekemiyorsanız ne kadar büyük bir şirketin yöneticisi olduğunuz ya da yaptığınız işte ne kadar başarılı olduğunuzun çok da bir önemi kalmıyor. Çünkü dikkatini size veremeyen izleyicilerin sizden beklediği tek şey konuşmanızı bir an önce bitmesi. 

Durum böyle olduğunda da siz anlatmak ve vermek istediğiniz bilgileri iyi bir şekilde aktaramamış olacaksınız. Peki, Etkili Sunum Teknikleri ile karşınızdakileri etkileyebilir misiniz? Türkiye’nin en önemli habercilerinden ve www.unlulerdenegitim.com’un eğitmenlerinden biri olan Nevşin Mengü’ye göre evet. www.unlulerdenegitim.com üzerinden takipçilerine seslenen Mengü, eğitim videosunda ‘Sunumda Hazırlık Süreci’, ‘Sunum Sırasında Dikkat Edilmesi Gerekenler’, ‘Sunum Kaygısı’ ve ‘Etkili Sunumun Özelikleri’ konu başlıklarıyla etkili bir sunumun parametrelerini takipçileriyle paylaşıyor. Bir sunumda ‘Zaman Yönetimi’, ‘Sunum Türleri’, ‘Hedef Kitlenin Niteliklerine Göre Etkili Sunum’, ‘Sunumda Dinleyici Soruları’ ve ‘Katılımcılarla Göz Temasının Önemine de değinen Mengü,  gazetecilik kariyeri boyunca ve sunduğu programlarda misafirlerini nasıl etik kurallar çerçevesinde organize ettiğini de anlattı. 

Eğitimini seç, kişisel gelişimine katkı sağla…
 

İki genç girişimci tarafından yüzde 100 yerli sermayeyle kurulan Türkiye’nin ilk ve tek eğitim start-up projesi www.unlulerdenegitim.com, farklı sektörlerde hayatımıza dokunan 33 ünlü simayı takipçileriyle buluşturuyor. www.unlulerdenegitim.com eğitim portalı, sanat ve spor dünyasından birçok ünlü ismin deneyimlerini zaman ve mekandan kavramı dışında eğitim tutkunlarıyla buluşturmayı amaçlıyor. ‘Başarı İçin Kariyer Yönetimi’nden ‘Güzel Konuşmanın Şifresi’ne, ‘Etkili İletişim Teknikleri’nden ‘Performans Yönetimi’ne kadar birçok konuyu kişisel eğitimine önem verenlerin bir tık uzağına taşıyan portal; İlk 6 ayda toplam 200.000 tekil kullanıcının hayatına dokunmayı amaçlıyor. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.