‘ETME BULMA DÜNYASI’ BAŞKANI SELVİTOPU!

‘ETME BULMA DÜNYASI’ BAŞKANI SELVİTOPU!

Arif Çayan yazdı; ‘ETME BULMA DÜNYASI’ BAŞKANI SELVİTOPU!

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun açıklaması:
''Karabağlar Belediyesi olarak Osman Aksüner, Âşık Veysel ve Aydın mahallelerindeki dönüşüm projesinin planlarını yaptık. Üç ayda kentsel dönüşüm alanları dışında 2 bin hektarlık alanda da plan revizyonları yaptık. Her şey hazır. Sadece Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan onay gelmesini bekliyoruz. Dört yıldır henüz imzalanmadı.''

Karabağlarlı vatandaş Alişan İnal’ın açıklaması:
“İzmir’in Karabağlar ilçesinde yapılması planlanan Toplu Konut İdaresi (TOKİ) konutları, Karabağlar Belediyesi'nin imar planına itirazları sebebiyle yaklaşık 3 yıldır başlatılamıyor. TOKİ kurası sonucu hak sahibi olan 750 vatandaş mağdur. Tek umudumuz olan bu evlerin inşaatı da Karabağlar Belediyesi'nin bitmek bilmeyen davaları yüzünden başlamadı.”

İki açıklamanın özetini soracak olursanız o da şöyle: Vatandaş için bir şeyler yapmaya çalışan belediye başkanı bakanlıktan planlarla ilgili onay çıkmadığı, vatandaşlar için bir şeyler yapamadığı konusunda tepki veriyor, vatandaş kendileri için bir şeyler yapmaya çalışan bakanlığın planlarını mahkemeye verip, itiraz edip, durduran belediye başkanına ve yönetimine tepki veriyor.

780x411-chp-izmir-karabaglarda-belediye-baskan-adayi-muhittin-selvitopu-kimdir-muhittin-selvitopu-nereli-1553962615202.jpg

İki açıklamanın kısa özetini soracak olursanız, kaybeden her anlamda Karabağlarlı VATANDAŞ!
Yerelde Karabağlar’ın Başkanı olan, Karabağlarlıların hayatını kolaylaştırmak, yaşam standartlarını yükseltmek, temiz, bakımlı, planlı, her anlamda gelişen bir Karabağlar yaratmak ve Karabağlarlılara hizmet etmek için oy isteyip seçilen Selvitopu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından TOKİ yapılması için yapılan planları durduran da Başkan Selvitopu.

‘Verirsem ben veririm, el verirse döverim’ zihniyeti!

Oysaki Karabağlar’da oturan vatandaşlar hangi partiye, hangi adaya oyunu verirse versin, tek istediği şey var; hizmet etmeleri, hayatlarını kolaylaştırmaları, sorunlarını çözmeleri, yaşam standartlarını yükseltmeleri.

Karabağlar’da Kentsel Dönüşüm tam bir keçi tokuşması gibi.
Keçilerin düşüncesi ise aynı, vatandaşa ‘Ben yaptım, ben olmasam olmazdı’ diyebilmek, onu bağlayıcı kılmak ve elindeki oyu alabilmek.
Karabağlar’da oturan vatandaşların yerinde olsam, Hollanda, Danimarka, Somali, Tayvan’dan birilerini kendilerine yönetici seçmelerini tercih ederdim.

En azından, elin yaptığı daha doğrusu yapmadığı, en doğrusu yapılmasına engel olduğu şey bu kadar zoruma gitmez, mantıksız olmazdı!
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nu ‘Etme bulma dünyası’nda ilçesi sakinlerini mağdur etmek konusunda gösterdiği üstün gayret ve başarısından dolayı kutluyorum.
Bir şeylerin olmasına engel olabilmek, engel olunması için ortam yaratmak da siyaseten bir başarıdır!
Mağduru seçimde oyunu kullanır!

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum