EÜGVO geleceğin Egelilerini yetiştirmeye devam ediyor

EÜGVO geleceğin Egelilerini yetiştirmeye devam ediyor

Ege Üniversitesi Güçlendirme Vakfı Okulları(EÜGVO) 2017-2018 öğretim döneminde Çamlık Anadolu Kampüsü’nde eğitime başlıyor.

Birçok ilkleri bünyesinde barındıran okulun açılış töreninde konuşan Ege Üniversitesi Güçlendirme Vakfı Okulları Genel Müdürü Faruk Tatar, ‘’Yükseköğretim, ortaöğretim ve ilköğretimi bir araya getirmek zorundasınız. Bu anlamda Ege Üniversitesi Güçlendirme Vakfı Okulları Türkiye’de bir ilktir’’ dedi. Ege Üniversitesi Güçlendirme Vakfı Okulları’nın uzun soluklu bir proje olduğunu ifade eden Tatar, ‘’Projeksiyonumuza baktığınızda dört yılda Türkiye’de aşağı yukarı 50 kampüse ve Ege Üniversitesi’nin toplam öğrenci sayısına ulaşmayı hedefliyoruz’’ dedi.

EĞİTİM KUŞAĞI 20-25 YILDA DEĞİŞİYOR
 

Güvenlik, sağlık, beslenme, rehberlik, akademik çalışma gibi bir okulun olmazsa olmazları olduğunu söyleyen Tatar, ‘’Türkiye’de ve dünyada her 20-25 yılda bir veli kuşağı, öğretmen kuşağı ve öğrenci kuşağı değişiyor. Bugünün ve geleceğin dünyasında eğitim kurumları bizim ülkemizin gençlerinin geleceğin dünyasına damga vurabilmesi için çok önemli bir araç haline geldi. Bugün bu aracı kullanırken de dünyanın beklediği ihtiyaçlara göre dünya vatandaşları yetiştirmeniz gerekiyor. Artık eğitim kurumları tüm dünyada ve Türkiye’de 3-5 kişinin bir araya gelerek açtığı kurumlar olmaktan çıktı. Bunlar ihtiyacı karşılayamıyor’’ şeklinde konuştu. Okulun çok ciddi talep gördüğünün altını çizen Tatar, ‘’Artarak ilerleyen bir büyüme trendindeyiz. Velilerimizin takdirini çok hızlı alıyoruz.Bugün eğitim sektöründe 2017’nin en iyi çıkış yapan okul markasıyız’’ diyerek konuştu.

OKUL ÖNCESİ ALTIN ÇAĞ
 

‘’Bizim geleceğe sözümüz var ‘’ diyen Tatar, ‘’Bugün okul öncesi, bilim adamları tarafından, özellikle Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından, öğrenmenin altın çağı olarak adlandırılan bir alan. Sonra ilköğretim gümüş, ortaöğretim ise bronz çağ olarak algılanıyor. Yani altın çağ denilen bir dönemde siz bu işi merdiven altı anaokulculuk ile yürütebilme şansınız yok. Türkiye’nin geleceğiyle oynamış olursunuz’’ şeklinde konuştu.
Açılış törenine Bilfen şirketler grubu yönetim kurulu üyesi Erhan Akgün, Ege Üniversitesi Güçlendirme Vakfı Okulları Genel Müdürü Faruk Tatar, Ege Üniversitesi akademisyenleri ve öğrenci velileri katıldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.