EURO 2016'da Muhteşem Dönüş!

EURO 2016'da Muhteşem Dönüş!

Fransa, 2. dakikada 1-0 geri düştüğü maçta İrlanda Cumhuriyeti'ni 2-1 mağlup etti ve çeyrek finale yükseldi.

Lyon Stade des Lumieres'te oynanan maçın hemen maçın başında Fransa büyük bir şok yaşadı. Karşılaşmanın 2. dakikasında ceza sahasında Paul Pogba'nın Shane Long'a arakdan yaptığı hareki faul olarak değerlendiren maçın hakemi penaltı noktası gösterdi. İrlanda adına kazanılan penaltı atışını gole çevirene Robert Brady takımını 1-0 öne geçirdi. İlk yarı da İrlanda'nın 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.
 
İkinci yarıya baskılı başlayan Fransa gol perdesini 58'te Griezmann ile açtı. Bacary Sagna'nın sağdan ceza sahasına ortasında çok iyi yükselen Griezmann topu kafayla ağlara göndererk skora 1-1'lik eşitliği getirdi. Bu golden 3 dakika sonra Olivier Giroud'un pasında bir kez daha sahneye çıkan Antoine Griezmann topu ikinci kez filelerle buşturdu ve Fransa'yı İrlanda karşısında 2-1 öne geçirdi.
 
66. dakikada Olivier Giroud'un güzel pasında topla buluşan Antoine Griezmann kaleciyle karşıya kalmak üzereyken Shane Duffy'nin müdahelesiyle yerde kaldı. Hakem bu faul sorsanda Duffy'i kırmızı kartla oyun dışına gönderdi. İrlanda kalan dakikalarda 10 kişi mücadele ederken, Fransa son bölümde yakaladığı pozisyonları gole çeviremesede EURO 2016'da çeyrek finale yükselen 3. takım oldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.