EÜ'ye  tahsis edilen 307 sağlık personeli için ilana çıkıldı 

EÜ'ye  tahsis edilen 307 sağlık personeli için ilana çıkıldı 

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde istihdam edilmek üzere sözleşmeli personel alınacak.

Koronavirüs (Covid-19) salgınında İzmir’in ve Ege Bölgesinin en önemli tedavi ve araştırma merkezlerinden olan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine devletin zirvesi tarafından tahsis edilen 510 kadrodan 307’si için ilana çıkıldı. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine 220 hemşire, 40 sağlık teknikeri, 15 röntgen teknikeri, 10 biyolog, 5 fizyoterapist, 5 diyetisyen, 5 eczacı ve 7 diğer nitelikte sağlık personelinden oluşan 307 sözleşmeli personel kadrosu tahsis edildi.

Ege Üniversitesinde pandemi sürecinde sağlık hizmetlerinin aksamadan yürütülmesini sağlamak ve sağlık çalışanı ihtiyacını karşılamak amacıyla tahsis edilen çeşitli nitelikte sağlık hizmetleri kadroları için Resmi Gazetede ilan yayımlandı.  İlan kapsamında EÜ Tıp Fakültesi Hastanesinde görevlendirilmek üzere çeşitli niteliklerde 307 personel istihdam edilecek. 

Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Tıp Fakültemiz, üniversitemizin ilk kurulan iki fakültesinden birisi.  65 yıllık potansiyeli, nitelikli akademisyenleri, günümüz teknolojilerine sahip tıbbı cihazları, elektronik ve dijital altyapısı ile sadece ülkemizin değil dünyanın önde gelen yükseköğretim kurumlarından bir tanesi. Ülkemiz koronavirüs salgını ile ilgili mücadelede Cumhurbaşkanımız Sayın  Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ciddi tedbirler alarak hastalığın tanı tedavisini  başarılı bir şekilde uyguladı ve uygulamaya devam ediyor.  Bölgemizde ise Üniversitemiz Tıp Fakültesi Hastanesi önemli bir misyon üstlendi. Hem tıbbi hem de hastalığın önlenmesi ve tedavisine yönelik nitelikli  Ar-Ge çalışmalar yapılmaya başlandı. Bölgemiz başta olmak üzere ülkemizin özellikli sağlık alanında üniversitemizden beklentisi çok büyük. Bu beklentiyi karşılamak üzere her daim devletimizin zirvesi ile iletişim halindeyiz. Salgın sürecinin başından bu yana devletimizin güçlü desteğini hep yanımızda hissettik. Üniversitemizden desteğini esirgemeyen devletimiz sağlık personeli istihdamı   talebimizi de karşılıksız bırakmadı ve biz de sağlık çalışanı istihdamı için ilana çıktık. Üniversitem adına başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Hazine ve Maliye Bakanımız Berat Albayrak’a, ilk günden beri desteğini hissettiğimiz Sağlık Bakanımız Dr. Fahrettin Koca’ya ve Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal’a teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

İstihdam edilecek personel ile ilgili bilgi veren Prof. Dr. Budak, “ Dünyayı etkileyen koronavirüs salgını nedeniyle sağlıkla ilgili tüm branşların önemi daha iyi anlaşıldı. Güçlü ve sürdürülebilir bir sağlık sisteminin en önemli ayağını  sağlık çalışanlarımız oluşturuyor. Resmi Gazetede yayımlanan ilanımıza istinaden çeşitli niteliklerde 307 sözleşmeli personel alımımız olacak. Adaylarda aranan nitelikler ilanımızın detaylarında belirtilmiş durumda. Şartları sağlayan adaylar ilanımıza internet sitemiz üzerinden başvuracaklar” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.