‘Ev Almanın Tam Zamanı’

‘Ev Almanın Tam Zamanı’

Ekonomide büyüme hızının açıklanmasıyla piyasalarda hareketlenme kaldığı yerden devam etmeye başladı.

Gayrimenkul sektöründe ise piyasada hareketlilik en üst seviyeye çıktı. Konut faizlerindeki düşüklük, yeni ekonomik fiyatlandırmaların inşaat sektörüne henüz girmemiş olmaması, yatırımcıları da gayrimenkul alımına yönlendiren en büyük nedenlerden olarak görülüyor.

Özellikle İzmir’deki gayrimenkul yatırımlarının bir hayli hızlandığına dikkat çeken gayrimenkul uzmanları, bunun en büyük nedenini hem inşaat sektörünün fiyatlandırmaya girmemesine hem de yakın zamanda açılacak olan İstanbul-İzmir otobanın yaratacağı hareketliliğe bağlıyorlar. Gayrimenkul uzmanları, yurt dışından ve ama özellikle İstanbul’dan aşırı derece gayrimenkul yatırımcı  talebi aldıklarını belirtiyorlar.

Gayrimenkul piyasasındaki durumu değerlendiren Aden Gayrimenkul Grub Şirketi yönetici Sibel Yalçın Ulutatış,  “Gayrimenkul alımının tam zamanı olduğunu bize müracaat eden bütün müşterilerimeze nedenleriyle anlatıyoruz. Bugün fiyatlar, ekonomik anlamda çok geçmişte kalan fiyatlar. Önümüzdeki yıl bu fiyatlandırmalar üzerinden ev bulmak imkansız hale gelececek” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.