Ev yapımı roketiyle Dünya'nın düz olduğunu kanıtlayacak

Ev yapımı roketiyle Dünya'nın düz olduğunu kanıtlayacak

Dünya'nın düz olduğuna inanan Amerikalı "Çılgın" lakaplı emekli limuzin şoförü Mike Hughes, 1500 saatlik araştırmayla yeni bir roket inşa etti.

Hughes yakında yeni bir deneme yapacağını açıkladı. Tarih henüz net değil ama emekli şoför fırlatmadan birkaç saat öncesine kadar tarihin açıklanmayacağını söyledi.

Roketle ilgili "Bu roket dikey olarak yukarı 1 kilometre çıkıyor. Bunu hükümet kurumları dışında daha önce kimse denemedi" diyor.

Eğer bu deneme de başarısız olursa gerçek mühendislerle 2 milyon dolarlık yeni bir roket yapacağını söylüyor.

'SpaceX değil YalanX'
Uzay taşımacılığı şirketi SpaceX'in son roket fırlatılışından sonra geçtiği görüntülerde Dünya'nın düz göründüğü hatırlatıldığında ise Hughes, "Ben ona SpaceX demiyorum, YalanX diyorum. Elon Musk parlak biri ama benim derdim dünyanın teknolojideki insanlar tarafından yönetilmesi" karşılığını verdi.

Hughes test uçuşunu, Dünya'nın düz olduğuna inanan "Düz Dünya Araştırma Grubu" adlı derneğin sponsorluğunda gerçekleştirecek.

61 yaşındaki Mike Hughes, "kurgudan ibaret" dediği bilime inanmadığını belirterek "Aerodinamik ve akışkan dinamiğiyle, nesnelerin havada nasıl hareket ettiklerini biliyorum. Ama bu bilim değil, sadece bir formül" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.