Evcil hayvan sahibi olanlar dikkat!

Evcil hayvan sahibi olanlar dikkat!

Güney Kore'nin başkenti Seoul'deki itfaiye yetkililerine göre, Güney Kore'deki evcil hayvan sahipleri, son üç yılda kediler tarafından başlatılan 100'den fazla yangından sonra dikkatli olmaları konusunda uyarıldı.

Seul Büyükşehir İtfaiye ve Afet Departmanından yapılan açıklamada, kedilerin bu yıl toplam 107 evde yangına neden olduğu belirtildi. Departman, yangınları kedilerin elektrikli sobaları yakarak çıkardığını düşünüyor.

Departman yetkilisi Chung Gyo-chul, "Kedilerle ilgili yangınlar son zamanlarda meydana gelmeye devam ediyor" dedi. "Evde kimse olmadığında yangın geniş çapta yayılabileceğinden, evcil hayvanı olan hanelere ekstra dikkat etmelerini öneriyoruz."

58.jpg

Bakanlık ayrıca kedi sahiplerine kağıt havlu gibi yanıcı nesneleri ocaktan almalarını tavsiye etti. Yangın riskini önlemek için otomatik kilitleme işlevine sahip bir elektrikli soba kullanılması önerildi.

Ayrıca, Amerika Birleşik Devletleri'nde her yıl yaklaşık 1.000 ev yangınından evcil hayvanlar sorumlu. Dernek, evcil hayvan sahiplerini güvenlik önlemi olarak soba düğmelerini kapatmaya veya çıkarmaya teşvik ediyor ve sahiplerin evcil hayvanlarını soba ile etkileşime girmekten caydırması gerektiğini söylüyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.