Evcil hayvan satışı yasağı başladı!

Evcil hayvan satışı yasağı başladı!

Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında bugünden itibaren petshoplarda kedi ve köpek türleri bulundurulamayacak. Kedi ve köpek gibi hayvanları bulunduranlara hayvan başına 2 bin 43 lira para cezası uygulanacak.

Evcil hayvan satış yerlerinde kedi ve köpek yasağı başladı. Bu evcil hayvanlar artık hayvan malzemeleri, yemler ve mamaların satıldığı işletmelerde bulundurulamayacak. Evcil hayvan satış izni olan iş yerlerinde, balık, kuş ve hemstır gibi hayvanların satışı devam edecek.

Petshoplarda yasak kapsamındaki kedi ve köpek gibi hayvanları bulunduranlara hayvan başına 2 bin 43 lira para cezası kesilecek. Hayvan satışı yapanlar, kedi ve köpekleri çiftlik gibi doğal ortamlarda bulundurabilecek. Bu hayvanların fotoğrafları ve bilgileri satıcı tarafından internete yüklenecek. Hayvanlar çip takılarak sahibine teslim edilecek. Çip takılarak sahibine verilecek.

yavru-kopek-a-1868763-2.jpg

Yasanın yürürlüğe girmesiyle beraber katalog yoluyla internet üzerinden satılan hayvanların sokağa bırakılmalarına mani olmak için her birine mikroçip takılacak. Satış için kedi ve köpek bulundurulan yerler, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince denetlenecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.