Evdeki  fareler nasıl uzaklaştırılır?

Evdeki fareler nasıl uzaklaştırılır?

Evinizin veya bahçenizin istenmeyen misafirleri olan farelerden bir türlü kurtulamıyor musunuz? Fareler nasıl uzaklaştırılır sorusunun cevabını bir türlü bulamadıysanız size vereceğimiz önerilere yardımcı olabilir...

Fareler genellikle insanların bulunduğu ortamlarda ve onların yaşam alanlarında bulunmaktadırlar.  Fareler insanların yaşam alanlarında bulunduklarında onların eşyalarına yiyeceklerine çeşitli zararlar verebilmektedirler. Bu nedenle çevrede bulunan fareler kişilere hem sağlık açısından hem de maddi açıdan ciddi zararlar verebilirler. Sizde yaşam alanınızda bulunan farelerden şikâyetçiyseniz size vereceğimiz yöntemlerle farelerden kurtulabilirsiniz.
İşte farelerden kurtulma yöntemleri…

Naftalin yöntemi
 

Daha çok güve kovucu olarak bilinen naftalini evinizin belirli yerlerine yerleştirdiğinizde fareleri kısa süre içerisinde uzaklaştırmayı sağlıyor. Naftalinin yarattığı keskin koku fareleri kötü yönde etkiliyor. 

Soğan yöntemi 
 

Soğanın keskin kokusu fareleri kötü yönde etkileyen kokular arasında yer alıyor. Farelerin geçtikleri bölgeye soğan yerleştirmek uzaklaşmalarını sağlayacak bir diğer yöntemdir. 

Bitkileri hayvanlardan koruma yöntemi

Mazot yöntemi
 

Otomobillerin kaputuna girerek elektrik aksamlarına da ciddi ölçüde zarar veren fareleri koku ile kaçırmada mazot kokusu kullanılabilir. Keskin kokuya sahip mazotun fareleri kaçırdığı görülmüştür.

Yaşam alanımızı farelere karşı nasıl korumalıyız?

Fareler sıcak, sakin ve yiyecek artıklarının bulunduğu yerlerde yaşamayı severler.  Bu nedenle yaşadığınız bölge içerisinde fare varsa ilk olarak yemek artıklarını çok fazla ortada bırakmamalısınız. Bu nedenle yiyeceklerinizi muhakkak cam ve çelik kaplarda muhafaza etmeye dikkat etmelisiniz. 


Evinizde kırıntıların düşme ihtimaline karşı yerleri her gün dip köşe temizleyip silmeniz gerekmektedir.

Evinizin dağınık olmamasına özen gösterin. Dağınık ortamlar farelerin en iyi yaşam alanını oluşturan ortamlar arasında yer almaktadır. 

Farelerden kurtulmak için doğal tuzaklar 

Fareler nişastayı ve şekeri severler. Nişasta şeker ve suyu bir kapta karıştırın. İçerisine bir miktar alçı ekleyin. Alçı farenin midesinde katılaşarak kısa zamanda farenin evinizden uzaklaşmasını sağlayacaktır. 

Aktarlarda satılan nane yağıda farelerin sevmediği şeyler arasındadır. Farelerin geçtiği yere nane yağı sürmek farelerin kısa zaman içerisinde farelerden uzaklaşmasını sağlayacaktır. 
Kapan yöntemi de fareleri yakalamanın bir diğer yöntemidir.

Kapan kullanarak da zararlı kimyasallar kullanmadan fareleri yakalayabilir kısa süre içerisinde yaşam alanınızdan uzaklaştırabilirsiniz. 

Fareleri evinizden uzaklaştırmanın bir diğer yöntemi de evinizde kedi beslemektir. Fareler kedilerden nefret ederler. Evinizde düzenli olarak kedi beslemekte fareleri evinizden uzaklaştıracak en kalıcı ve sağlıklı yöntemdir. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.