EVET, BURASI MUZ CUMHURİYETİ DEĞİL

EVET, BURASI MUZ CUMHURİYETİ DEĞİL

Başkan Tosun, “Artık Kula’da Tüyü Bitmemiş Yetimin Hakkını Kimseye Yedirmeyiz’’

Kula Belediyesi’ne ait Sandal Mahallesi Ankara Asfaltı üzerinde bulunan işyerleri ile ilgili basında çıkan “Bu Hukuksuzluk Muz Cumhuriyetinde Bile Yoktur’’ adlı haberin asılsız olduğu Yargıtay 12. Hukuk Dairesi Mahkemesi’nden çıkan kararla belgelendi. 
Yerel bir gazetede Sandal Mahallesi’nde bulunan mülkiyeti Kula Belediyesi’ne ait olan işyerlerinde faaliyet gösteren ve Kula Belediyesi’nin kiracısı olan esnafa hukuka aykırı olarak işyeri tahliye tebligatı yapıldığına dair asılsız ve dayanaksız haber yapılmıştır. Konu ile ilgili gazeteye demeç veren Günay Gökoğlan, 02.03.2015 tarihinde Kula İcra Müdürlüğü’nden satışı yapılan işyerini satın aldığını Belediye’den çıkartılan tahliye kararının hukuksuz olduğunu iddia etti. Kula Belediyesi Hukuk İşleri’nden sorum Av. Selim Yanbolu, mahkeme kararının ellerinde olduğunu ve işyerlerinin Kula Belediyesi’nin tapulu malı olduğunu belirterek, “Mülkiyeti Kula Belediyesi’nde olan dükkanlar için tahliye kararının çıkartılması kadar doğal bir şey yoktur. Kula İcra Hukuk Mahkemesi bu işyerlerinin satış ihalesini feshetmiştir. Yargıtay 12. Hukuk Dairesi de ihalenin fesih kararını onamıştır’’ dedi.

Başkan Tosun, “Kula Belediyesi Gücünü Halktan ve Hukuktan Alır”
Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, evet burası muz cumhuriyeti değil. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını kimseye yedirmeyiz diyerek sözlerine şöyle devam etti, “2015 yılında Gökçeören Belde Belediyesi çalışanlarının alacaklarından dolayı Sandal Dükkanları için hukuk mücadelesi verilmiş ve Belediyemiz bu hukuk mücadelesini kazanmıştır. Dün, ‘Sandal Dükkanları Satılıyor’ diye feryat edenler bugün Sandal Dükkanları satılmıyor diye feryat ediyor. Gazeteciliğin meslek ilkeleri vardır. Haber yaparken gerçekleri nesnel olarak çarpıtmadan insanların masumiyetine saygılı olmalı, yargı süreci devam eden davalarda dikkatli olmalı tekzip ve cevap hakkına saygı göstermeli, nefret ve düşmanlığı körükleyen yayın yapmaktan çekinmeli, kullandığı haberlerde kaynak belirtmeli, bir haberin yayınlanması ve yayınlanmaması karşılığında maddi ve manevi çıkar peşinde koşmamalıdır. Gazeteci kimliğine bürünen herkes gazeteciliğin evrensel ilkelerine uymaya özen göstermelidir’’ dedi. Başkan Tosun açıklamasının devamında, “Ben gazeteciden bahsediyorum. Fakat günümüzde bazı gazeteciler bu ilkelerden kilometrelerce uzak. Bazı gazeteci müsveddeleri asılsız, dayanaksız ve tutarsız haberler yapıyorlar. Sandal dükkanlarının Kula Belediyesi’ne ait olduğunu gösteren tapu ve yargı kararları elimizde mevcuttur. Bu belgeleri ilgilenen arkadaşların daha iyi görebilmeleri için kamuyla paylaşıyoruz. Arkadaşlar, bu belgelere iyi baksın, ‘Ben hukuk tanımam, ben tapu tanımam’ diyeceklerini düşünmüyorum. Bu açıklamaları okuduktan sonra bir haber daha yapmalarını bekliyorum. Tabi müsveddde sınıfına girmiyorlarsa. Evet, burası muz cumhuriyeti değil, yetimin hakkını Kula’da kimseye yedirtmem’’ diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.