Evlenmeden önce partnerinize bu soruları sorun!

Evlenmeden önce partnerinize bu soruları sorun!

Aşk, sağlıklı bir evlilik için çok önemli. Ancak evlenmeden önce akıl terazisine koymanız gereken konular var. İşte evlenmeden önce partnerinize mutlaka sormanız gereken sorular...

Sana sevildiğini hissettiren şeyler neler?
 
Herkesin sevgisini gösterme şekli ve beklentileri birbirinden farklıdır. Bazı insanlar sevgisini yemek yaparak, bazıları sarılarak, bazıları sözleriyle gösterirler. Ancak bunlar bazen karşınızdaki için yeterli olmayabilir. İleride bir problem oluşmasını istemiyorsanız aranızdaki bulutları şimdiden kaldırın.

Ne kadar borcun var?
 
Hayatlarınızı birleştirdiğinizde maddi manevi bütün problemleri birlikte sırtlamak zorundasınız. Borçlar da bu problemlerden bir tanesi. Maddi sıkıntıların evlendikten sonra başınızı ağrıtmasını istemiyorsanız partnerinize ne kadar borcunuz olduğunu dürüstçe söyleyin ve ondan da dürüstçe söylemesini isteyin. Birlikte borçlarınızı nasıl ödeyeceğinize dair bir yol haritası çizin.

Ailelerimizle orta yolu nasıl bulacağız?
 
En yaygın boşanma sebeplerinden bir tanesi aileler arası uyumsuzluklar ve kavgalar. Biriyle evlendiğinizde ondan ailesinden vazgeçmesini isteyemezsiniz. Siz de ailenizden vazgeçemezsiniz. Bu nedenle yapılması gereken arada köprü oluşturmak ve iki tarafı da mutlu etmenin bir yolunu bulmak.

En çok kimin fikrine önem veriyorsun?
 
Burada cevabın "sen" olmasını beklemeyin. Bu sorudaki amaç partnerinizin düşüncelerini kimin etkilediğini öğrenerek önceden bazı önlemler almak. Bununla birlikte birbirinizi değer verdiğiniz kişilerle tanışmak dürüstlük ve samimiyetin göstergesidir.

Evinizdeki iş bölümü nasıldı?
 
Bunun önemli bir faktör olmadığını düşünebilirsiniz ancak kişilerin evlerinde gördükleri iş bölümü ileride evlendiklerinde aldıkları sorumlulukları büyük ölçüde etkiliyor. Örneğin faturaları babanız ödüyorsa evlendiğinizde kocanızın faturaları ödemesini bekliyorsunuz, veya yemekleri anneniz yapıyorsa evlendiğinizde karınızdan bekliyorsunuz. Ancak onun ailesinde iş bölümü bundan farklı olabilir.

Duygusal ve psikolojik gelişimimizi tamamladık mı?
 
İki tarafın da duygusal ve psikolojik gelişimlerini tamamalamış olması ilişkinin sağlamlığı ve geleceği açısından büyük önem taşıyor. Hissettiklerinizi sorgulayın ve empati kurmaya çalışın. Birbirinizle iletişiminizi, sevginizi gösterme biçiminizi gözden geçirin.

Çocuklar hakkında ne düşünüyorsun?
 
Evlenmeden önce mutlaka bilmeniz gereken şeylerden bir tanesi partnerinizin çocuk isteyip istemediği. Çünkü bütün evliliklerde konu bir gün çocuğa gelir. Hatta birçok evliliğin bitme sebebi partnerlerin çocuk sahibi olup olmamak konusunda anlaşamamalarıdır. Bu yüzden önceden partnerinizin çocuk sahibi olmak konusundaki fikirlerini öğrenin. aynı fikirde değilseniz esnetip esnetemeyeceğinizi düşünün.

Annenle babanın ilişkisi nasıl?
 
Anne ve babaların ilişkisi, birbirlerine olan sevgisi ve sevgilerini gösterme biçimi çocukların üzerinde çok büyük bir etkiye sahiptir. Bu konuda bilgi alarak partnerinizi daha yakından tanıyabilir, travmaları varsa önceden öğrenebilirsiniz.

Bir ilişkiyi ne bitirir?
 
Bazıları için aldatma, bazıları için şiddet, bazıları için heyecanın ya da saygının kaybedilmesi ilişkiyi bitirme sebebi olabilir. Bu sorunun cevabını öğrenerek ilişkinizi bitirme noktasına getirecek hareketlere karşı önceden önlem alabilirsiniz.
 
Kaynak: Duygu Bay / PembeNar

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.