EVLİLİK CÜZDANI BANKA CÜZDANI DEĞİLDİR!

EVLİLİK CÜZDANI BANKA CÜZDANI DEĞİLDİR!

Ali Eyce yazdı

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görevli olan, milleti temsil eden milletvekillerine hitaben bu yazıyı yazmak zorundayım.

Zorundayım diyorum çünkü bu konuda çok ama çok mağdur var, çok şikâyetçi var, çok şeyler bekleyenler var.

Özellikle de erkekler!

Nafaka sorununa artık bir çözüm bulunmazsa, bu ülkede erkekler evlenmekten kaçmaya, kadınlar ise evlenecek erkeği bulmakta çekinmeye devam edecekler.

Bir ailenin temeli saygı ve sevgidir.

İşin içine para girdiğinde baba – oğul arasında bile sorunların yaşandığı gerçek sosyal ekonomide, karı – koca arasına paranın sokulması ve ömür boyu kalması ister istemez, devamlı devam eden bir sorunu da ortaya çıkarıyor.

Uzun yıllar evli kalmış, her şeyini ona göre düzenlemiş ve sonuçta büyük mağduriyetler yaşayacak insanları tenzih ediyorum, 3, 5 ay, 1,2 yıl evli kalmış ama sonuçta birlikte yaşamaya imkânı kalmamış evliliklerde erkekleri sürekli nafaka borcu, boyunduruğu altına sokmak hem vicdanla, ne adaletle açıklanabilir bir durum değil.

evlilik-cuzdani-2020-yenileme.jpg

Üstelik evlenmemesi halinde, ayakları üzerinde duracak kadar ekonomik kazanç elde edebilecek kadınların, boşanması halinde bile ekonomik olarak hayatını devam ettirebilecek kadınların varlığı söz konusu iken.

Üstelik bu durumun sosyal, ekonomik ve fikri etkileri ortada iken.

Bir kısım kadınların bilinçaltında veya üstünde, zengin bir erkekle evlenmek, ondan bir çocuk sahibi olmanın kendisine ekonomik olarak uzun vadede rahatlık getireceğini düşüncesi varken.

Bir yandan evlenmek kadar, boşanmanın da en doğal hak olduğundan bahsedeceksiniz, bir yandan da evlendikten sonrasında daha fazla ve daha uzun sorumluluğu erkeğin üzerine yıkacaksınız.

Bir kere ödeme yaptığınız da ömür boyu süren sigorta var mı?

Bir kere işe girdiğiniz de ömür boyu süren bir işiniz var mı?

Bir kere yatırdığınızda ömür boyu biten borç var mı?

Tabi ki yok, ama bir kere evlendiğinizde, ömür boyu sürecek bir nafaka maalesef var!

Çocuk teslimi konusunda değişim yapan ve çocuklar konusunda düzenlemeyi en ideal hale getirmeyi başaran TBMM, nafaka konusunda acil olarak çözüm üreten bir yasa yapmalı.

Ama süreli, ama süresiz nafaka konusunda, kişilerin yaşına, aklına, eğitim durumuna, mesleğine, evli kaldığı süreleri dikkate alınacak bir yasa çıkartmalı.

Yoksa nafaka evlenmek isteyen erkeğin en büyük korkusu olmaya devam edecektir.

Yoksa evlenmeyi değil eğlenmeyi tercih eden insanların sayısı çoğalmaya devam edecektir.

Evlilik cüzdanı, banka cüzdanı değildir!


Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum