Evlilik Programları Bitiriliyor mu? Hükümet Açıkladı!

Evlilik Programları Bitiriliyor mu? Hükümet Açıkladı!

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, evlilik programlarının bitirilip bitirilmeyeceğini açıkladı.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş evlilik programlarının gündeme sık sık gelmesinin ardından programların kapatılıp kapatılmayacağına dair tartışılan o soruları yanıtladı. Kurtulmuş amaçlarının programları yasaklamak olmadığını ifade etti. 

Hem en çok izlenilen hem en çok şikayet edilen...

Türkiye'nin hem en çok izlenen hem de en çok şikayet edilen programları arasında olan evlilik programlarına dair RTÜK yayıncı 4 kanalla bir araya gelerek konu üzerine konuştu. İlk toplantıdan bir kaç toplantı daha yapılması kararı çıkarken, sadece RTÜK'ün değil, TV sektörünün kendisinin de önlem alması yönünde karar çıktı.

Alternatif önerisi olarak "Ailenin korunması dizileri"

RTÜK konuyla ilgili olarak daha önce resmi devlet televizyonu TRT'nin de yaptığı "Böyle Bitmesin" tarzı dizilerin izdivaç programlarına alternatif olarak ortaya çıkarabileceğini teklifini sundu. Söz konusu dizilerin son dönemde oldukça revaçta olduğu da belirtildi. 

"Amacımız yasaklamak değil..."

Konuyla ilgili konuşan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, amaçlarının bu tarz programları yasaklamak olmadığını söyleyerek, bu yayınların kendilerine çeki düzen vermeleri gerektğini söyledi. Kurtulmuş'un bu ifadeleri KHK ile yasaklamaktan vazgeçildiği olarak yorumlandı.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.