Expanscience, “Örnek Firma” derecesi

Expanscience, “Örnek Firma” derecesi

Expanscience Laboratuvarları, Kurumsal Sosyal Sorumluluk faaliyetlerinde AFAQ 26000 değerlendirmesinde bir kez daha en yüksek olgunluk derecesine layık görüldü. 

Sürdürülebilir kalkınmaya katkıları sayesinde 2013 yılında AFAQ 26000 tarafından "Örnek Firma" olarak kabul edilen ilk ilaç ve dermo-kozmetik laboratuvarı olan, bu ünvanını 2016’da yineleyen Expanscience Laboratuvarları, 3. kez “Kurumsal Sosyal Sorumluluk’a Adanmışlık” değerlendirmesinin en yüksek derecesini elde etti. Şirket, KSS yaklaşımının tüm yönlerinde ilerleme kaydedildiğini ortaya koyarken "Daha İyi Yaşam Programı"nın olumlu etkileri de ödüllendirilmiş oldu.

Anlamlı sertifika;

“KSS’ye adanmışlık” ünvanı (AFAQ 26000), değerlendirilen kuruluşların ISO 26000 ilkelerinin şirket stratejisi ve yönetim entegrasyon seviyesini değerlendirmektedir. Sosyal sorumluluk ve yönetim sorumluluğu, kurumsal sosyal sorumluluk ilkelerinin kurum içi entegrasyonu, insan kaynakları ve çalışma şartları, sürdürülebilir üretim yöntemleri ve yerel ilişkiler olmak üzere beş ana kriter değerlendirilirken, üç sürdürülebilir kalkınma ekseninde durulmaktadır: Çevresel sonuçlar, sosyal sonuçlar ve ekonomik sonuçlar.

Expanscience, 2004 yılından bu yana sosyal sorumluluk politikası yürütmekte ve sürdürülebilir kalkınmaya katkıda bulunma konusundaki taahhütlerini yerine getirmektedir. Şirketin Mustela markasıyla bebekler ve hamilelere daha sorumlu ürünler ve hizmetler sunması, çevresel sorumluluk ve Mustela markasının 2030 yılına kadar sıfır net karbon hedefi ile ürün içerikleri konusundaki şeffaflığı da “KSS’ye Adanmışlık” ünvanını pekiştirmektedir. 

Hedef : Net Sıfır Karbon 

Bebeklerin bakımını üstlenmenin aynı zamanda yaşadıkları çevreyi korumak anlamına da geldiği bilinciyle çevre üzerindeki etkisini en aza indirmek için her türlü çabayı gösteren Expanscience, çevreye olumlu etki yaratma yaklaşımının bir parçası olarak Dünya Çevre Günü’nde iklim krizinin aciliyetine dikkat çekiyor. 

Expanscience bu konuda şirketler tarafından gerçekleştirilen en geniş seferberlik olan COP 25 Birleşmiş Milletler iklim konferansında, 2030 yılına kadar karbon nötrlüğü elde etmek için çalışıyor. Dünya çapındaki 500 şirket ve B Corp sertifikalı markaların yanında bu seferberliğin bir parçası olarak yer alan Expanscience ekonomik, sosyal ve çevresel açısından güçlü performans sergileyen şirketlere layık görülen bir sertifika programı olan B Corp topluluğu içinde 2018 yılından beri yer alıyor. 

Paris Anlaşması'nın belirlediği 2050 hedeflerinden, 20 yıl önce, 2030 yılında sera gazı emisyonlarını tamamen bitirme arzusuyla hareket eden Expanscience, çevre üzerindeki etkisini de en aza indirmeyi amaçlıyor ve bu doğrultuda enerji tüketimini azaltmak için teslim süreçlerin optimizasyonunu sağlayarak ve çevreci araç filoları kuruyor, ayrıca tüm Mustela ürünlerini eko-tasarımlı olarak tüketicisi ile buluşturuyor. 

 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.