Eylül Ayça Karakuş "Bir Yazar Bir Eser" programının konuğu oldu

Eylül Ayça Karakuş "Bir Yazar Bir Eser" programının konuğu oldu

İstediğin gün ve saatte sloganıyla yayın yapan WomTivi de "Bir Yazar Bir Eser" programının 13.bölüm konuğu Antalyalı genç yazar Eylül Ayça Karakuş oldu. 

Burcu Gürbüz'ün hazırlayıp sunduğu "Bir Yazar Bir Eser" programına konuk olan eğitimci yazar Eylül Ayça Karakuş , Burcu Gürbüz'ün sorularına samimi cevaplar verdi. Adın Ömrüme Hatıra ve Ne Çok Şey Var Bir Bilsen kitaplarının yazarı olan Karakuş kitap yazma yolculuğunun nasıl başladığını ve toplumda farkındalık yaratmak için dergilerde yapmış olduğu röportajları şu sözleriyle ifade etti: ,,,-010.jpg

Kitap yazmak hiç kuşkusuz ki kolay olmadı. Çok sancılı süreçlerden geçtim. Yazarken kendimi kanattım ve kanayan yarama tuz basıp kendimle defalarca kez yüzleştim. Hedefimde olan en önemli şey, insanlara ayna olabilmek ve toplumda kitap okuyan insan sayısını arttırmaktı. Bununla ilgili çok mücadele verdim. Zaman harcadım, emek sarf ettim ve sonunda bu anlamda istediğim başarıyı elde ettiğimi söyleyebilirim. 

Lise yıllarımda Edebiyat öğretmenim Şule Öner'in teşvikiyle kaleme kağıda daha çok sarıldım. Öğretmenimin yıllar sonra benim için yazdığı küçük bir yazıya Ne Çok Şey Var Bir Bilsen kitabımın ikinci baskısında yer vermek benim için bir onurdur... Şule Öner gibi öğretmenler, eğitimciler bu hayatta daima olmalılar...

0,-003.jpg

Burcu Gürbüz:

Peki dergi çalışmalarınızda sağlık ve hukuk üzerine çalışmalarda bulunuyorsunuz. En son yapmış olduğunuz çalışma "Meme Kanserine Dikkat Çekme" röportajınıza Göktürk dergisinde yer verdiniz. Bununla ilgili söylemek istedikleriniz nelerdir? 

- Bizim toplumumuzda maalesef herşeye geç kalınıyor. Sağlık bunların başında geliyor. Erken tanının önemini vurgulamak ve hastalıkların tüm hücrelerimizi sarmadan hastaneye gitmemizin önemini vurgulamak için değerli doktorlarımızla yapmış olduğum çalışmalar var. 

,,-019.jpg

Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi'nde görev yapmakta olan Doç.Dr. Umut Rıza Gündüz ile "Meme Kanseri Farkındalık Ayı'na Özel Kansere Dur De! " röportajımızı gerçekleştirdik.

Erken teşhisin önemini vurgulayan Sn.Gündüz belli aralıklarda özellikle kadınlarımızın rutin kontrollerden geçmesi gerektiğinin altını çizdi. Ve böylelikle takipçilerimizden henüz Ketem'le tanışmamış olanlar bu kıymetli röportajla Ketem'in yolunu tuttu. Bunun için değerli Umut Bey'e sonsuz teşekkürlerimi WomTivi ekranlarından sunuyorum. 

Yayının sonuna geldiklerinde imzalı kitabını Burcu Gürbüz' e takdim eden Karakuş "Umutsuz Ömür Olmaz" kitabıyla yeniden okuyucularıyla buluşacak olmanın müjdesini verdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.