Eylül Ayça Karakuş, öğrencilerle bir araya geldi!

Eylül Ayça Karakuş, öğrencilerle bir araya geldi!

Adın Ömrüme Hatıra ve Ne Çok Şey Var Bir Bilsen kitaplarının yazarı Eylül Ayça Karakuş İstiklal Ortaokulu öğrencileri ile bir araya geldi.

Kütüphane sınıfında öğrencilerle bir araya gelen Karakuş, 7. ve 8. sınıf öğrencileriyle kitaplar hakkında söyleşi gerçekleştirdi.

img-20220223-wa0064.jpg

Antalya Valiliği himayesinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen AHENK Projesi Antalya’da ilkokul, ortaokul ve liselerde yürütülecek eğitim öğretim faaliyetlerini planlamak ve bu kapsamda eğitimde nitelik ve kaliteyi arttırmak amacıyla başlatılan AHENK Projesi (Antalya Hedeflenen Eğitime Nitelik Kazandırma) Antalya’ da ses getirmeye devam ediyor. Vali Ersin Yazıcı'nın yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü, İlçe Milli Eğitim Müdürleri olmak üzere bu projeyi gönülden sahiplenen tüm kıymetli eğitimcilerimiz kitap okumanın önemini her yerde vurgulamaya devam ediyorlar.

img-20220223-wa0088.jpg

Bu anlamda İstiklal Ortaokul Müdürü Ersin Bıçak, sosyal sorumluluk projeleriyle dikkat çeken ve Lider Haber ekranlarında “Hayatın İçinden “ programla “Okul Kütüphanesine Hediye Kitap” projesiyle okulların kütüphanelerin zenginleştirilmesine dikkat çeken yazar Eylül Ayça Karakuş ile İstiklal Ortaokulu kütüphanesinde bir söyleşi gerçekleştirdi. Ersin Bıçak ‘ın katılımıyla gerçekleşen söyleşiye, yazar Eylül Ayça Karakuş öğrencilerin ilgisini çeken bir hikaye ile giriş yaptı.

img-20220223-wa0012.jpg

Kitaplar ve yazarlar hakkında temel bilgileri vererek, kitapların insan yaşamına kazandırdığı zenginliği vurgulayarak, her gün mutlaka beş sayfa dahi olsa kitap okumalarını tavsiye etti. Söyleşisinde öğrencilere verdiği anahtar kelimelerle öğrencilere küçük hikaye yazdıran Karakuş, aralarındaki bağı koparmamak ve öğrencileri yazmaya teşvik etmek için mektuplaşma sözü aldı.

img-20220223-wa0080.jpg

Karakuş, İstiklal Ortaokulu söyleşisi ile şu açıklamayı yaptı :

MEZUN OLDUĞU OKULDA SÖYLEŞİ YAPTI

Öncelikle öğrencilerle bir araya gelmeme vesile olan değerli müdürümüz Ersin Bıçak’a sonsuz teşekkürler ediyorum. Öğrencilerle birlikte olduğum her söyleşimde onların dünyalarına girebilmek ve hayallerine ortak olabilmenin heyecanını yaşadığımı özellikle belirtmek istiyorum. Bir zamanlar onların geçtiği sıralardan geçen biri olarak o heyecanı onların gözlerinde ilk günkü gibi hissetmek benim için ayrı bir mutluluk. İstiklal Ortaokulu'nun benim için şöyle de ayrı bir yeri var ; ben İstiklal Ortaokulu sıralarından mezunum. Yıllar sonra okulun kapısından girdiğim an öğrencilik yıllarıma döndüm ve gözümün önünde bir bir anılarım canlandı.

img-20220223-wa0094.jpg

OKU – ÖZETLE -ANLAT

Öğrencilerin günlük yaşantılarında işe yarayacağına inandığım bir şeyi onlarla paylaşmanın hazzı bir başka oluyor. Okudukları kitaplar için bir defter tutmaları ve o deftere kitabın adı, kitabın yazarının ismi, kitabı okumaya başladıkları tarihi yazmalarını rica ediyorum. Ve o sayfayı okudukları kitabın konusunu özetlemelerini öneriyorum . Böylelikle ikili ilişkilerde duygu ve düşüncelerini çok daha rahat bir şekilde ifade edebilme yetenekleri gelişiyor. İletişim becerileri ve öz güvenleri güçleniyor.

img-20220223-wa0092.jpg

İMZALI KİTABINI KÜTÜPHANEYE HEDİYE ETTİ

Ne Çok Şey Var Bir Bilsen ve Şiirler Antolojisi kitabını imzalayarak okulun kütüphanesine hediye eden Karakuş; Ersin Bıçak, Türkçe öğretmeni Nurettin Aputkan, okul aile birliği başkanı Feride Şahin ve okul aile birliği üyesi Ayşe Pesen'in takdim ettiği çiçekle hatıra fotoğrafı çekildi.

img-20220223-wa0060.jpg

OKUL MÜDÜRÜ ERSİN BIÇAK SÖYLEŞİYİ ŞU SÖZLERLE SONLANDIRDI:

Bugün okulumuza gelerek siz kıymetli öğrencilerimizle beraber inter aktif bir eğitim geçiren yazarımız Eylül Ayça Karakuş ‘a kurumum ve şahsım adına teşekkürlerimi sunuyorum. Burada çok değerli bir çalışma yaptık. Değerli yazarımız bu güzel çalışmamıza büyük katkı sundu ve birikimlerinden istifade etmemizi sağladı. Bizlerin tek ortak amacı, sizlere eğitim ve öğretim adına ne varsa hepsinin en iyisini sunabilmek. Bugün okulumuzun kütüphanesinde böylesine değerli bir eğitim verildiği için ben çok mutluyum.

img-20220223-wa0068.jpg

img-20220223-wa0062.jpgimg-20220223-wa0033.jpgimg-20220223-wa0029.jpgimg-20220223-wa0028.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.