Eymen Bebek hakkında İzmir Büyükşehir'den zorunlu açıklama

Eymen Bebek hakkında İzmir Büyükşehir'den zorunlu açıklama

"İzmir Büyükşehir Belediyesi, tüm cenazeleri "ücretsiz" olarak memleketlerine göndermekte ve zor günlerinde vatandaşlarımıza gereken kolaylıkları sağlamaktadır."

İzmir'in Buca ilçesinde hayatını kaybeden Eymen Bebek’le ilgili medyada çıkan ve Eymen Bebek’in cenazesinin İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Eskişehir’e nakledilmediği, nakil için para istendiği iddia edilen haberlerle ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada şu sözlere yer verildi:

· Yılda ortalama 30 bin cenazeyi uçak veya cenaze aracıyla ücretsiz nakleden İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, Eymen Sadık Durak'ın cenazesinin nakledilmesi karşılığında ücret talep ettiği yönündeki iddiaların hiçbir mantığı bulunmamaktadır.

· İzmir Büyükşehir Belediyesi, tüm cenazeleri "ücretsiz" olarak memleketlerine göndermekte ve zor günlerinde vatandaşlarımıza gereken kolaylıkları sağlamaktadır.

· Bahse konu olan olayda belediyemiz Mezarlıklar Daire Başkanlığı'na herhangi bir nakil başvurusu yapılmamıştır. Edinilen bilgilere göre aile saat 09.00 civarında cenazeyi teslim almış ve Büyükşehir Belediyesi yetkililerine bilgi vermeden kendi imkanlarıyla Eskişehir'e nakletmiştir.

· Yalan ve mesnetsiz iddialara dayanarak böylesine acı bir olay üzerinden belediyemizin yıpratılmaya çalışılması, acıların siyasi ranta dönüştürülmek istenmesi üzüntümüzü bir kat daha artırmaktadır.

·  Bu vesileyle Eymen Bebek'in kederli ailesine bir kez daha başsağlığı dileriz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.