Ezgi Yeşil'in çağrısına Başkan Soyer'den destek!

Ezgi Yeşil'in çağrısına Başkan Soyer'den destek!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Oluşum Haber genel koordinatörü Ezgi Yeşil'in dile getirdiği "Kendi Bünyemizde Bir Yangın Uçağımız olsun" çağrısına destek verdi

Fox Tv'de Çalar Saat programına konuk olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in, yangınla ilgili kendi uçağımızı alacağız açıklaması gündeme bomba gibi düştü.

İzmir'de aynı anda bir çok noktada çıkan orman yangınları uzun süre söndürelemiş ve büyük tartışma yaratmıştı.  Türk Hava Kurumu'nun yangın söndürme uçakları kullanılmadığı için Tarım ve Orman Bakanlığı'na eleştiri getirilmişti. Başkan Soyer, yaşanan gelişmeler sonucunda belediye olarak gerekli çalışmaları başlaşttıkları İzmir'e yangın söndürme uçakları kazandırmak istediklerini söyledi. 

Oluşum Haber genel koordinatörü Ezgi Yeşil köşe yazısında yangının ilk anında beri haberde yankından ilgiliydi. İzmir Medyasında haber paylaşım rekoru kırdı. İşte yaptığı o paylaşımı;

"Kendi Bünyemizde Bir Yangın Uçağımız olsun"

Haydi bir kampanya da biz başlatalım. Yangın uçağımızı İzmir Büyükşehir Belediyesi adına alalım. Kendi bünyemizde bir yangın uçağımız olsun.. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tunç Soyer’e bir gazeteci olarak hem bir vatandaş bir sosyal sorumluluk projesi sunmak isterim.

30 ilçe birleşelim halkımız STK Siyasi partililer görüş ne olursa olsun amacımız geleceğimiz olan ormanlarımızın bir daha bu denli hasara yol açmaması adına yangın uçağı temini için harekete geçelim. Bunun için ne gerekiyorsa yapacağımızdan şüpheniz olmasın..

Uçağın motoru bozulmuş yağ yakıyormuş ibareleri ile koca bir ormanın yok olmasına daha yüreğimiz artık dayanmaz. Sizden ricam bu kampanyada en kısa sürede herkese ulaştıralım..

Bölgemizin her köşesine müdahil olalım yangın oluşması durumunda kendi müdahalemizi kendimiz yapalım. Böylesine duyarlı sanatçılarımızdan olan Haluk Levent’in bu çıkışı İzmirlilerin gönlünü fethetmiştir. Ağaç dikimi kampanyasında yer alan GÖZETEPE, ALTAY, KSK klup sporcularımıza ve gönlü memleket sevdalısı olan her kim destek veriyorsa kendilerine teşekkürlerimi sunuyorum."

BAŞKAN SOYER'DEN KONSER VE BAĞIŞ ÇAĞRISI

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer sözlerine şöyle devam etti:

"Hedefimiz uçak almak. Ama ne kadar bağış toplayacağımızı öngörmek mümkün değil. 9 Eylül’de büyük bir konser olacak. İzmirliler o duyarlılığı gösterirlerse niyetimiz helikopteri, uçağı İzmirlilere getirmek olacak.."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.