Faber Mermer'den Yurtdışına Yatırım Atağı

Faber Mermer'den Yurtdışına Yatırım Atağı

Faber Doğaltaş Mermer Yönetim Kurulu Başkanı Yasin Cinkaya sektörde hedef büyüttüklerini belirtti; Dubai ve New York’ta da showroom açmayı planladıklarını söyledi.

Cinkaya, 1993 yılında temelleri atılan ve bugün dünyanın dört bir yanına ihracat yapan Faber Mermer'in sektörde yenilik ve yatırım odaklı çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti.


Kendi sektöründe dünyanın üç büyük fuarından biri olan Marble Fuarında bu yılyurtiçi ve yurtdışından firmalarla önemli görüşmelere imza attıklarını kaydeden Yasin Cinkaya, Türkiye'nin adını yurtdışında duyurmanın gururunu yaşadıklarını dile getirdi


TAŞ MARKET ZİNCİRİ KURACAĞIZ
Faber Doğaltaş Yönetim Kurulu Üyesi Yavuz Cinkaya'da, özellikle taş marketler zinciri alanında farklılıklara imza atmaya hazırlandıklarını vurguladı.


Cinkaya, “23 yıldır piyasadayız. Holdingimiz bünyesinde bir çok şirket bulunuyor. İstanbul Etiler’de toplam 750 metre karelik bir alana açtığımız showroom ile sektörde bir ilke imza attık. Taş marketler zinciri çalışmalarımız ise devam ediyor; ileryen süreçte yurt dışında Dubai ve Amerika’da New York’a benzer bir showroom hizmete açmayı planlıyoruz. Yenilikler getirerek sektöre farklı boyutlar katmaya devam edeceğiz” dedi.


YURTDIŞINDAN TALEP ALIYORUZ
Marble Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarından bu sene de memnun olarak ayrıldıklarını belirten Yavuz Cinkaya, yurtdışından özellikle Amerika ve Avrupa’dan yoğun talep aldıkları bilgisini verdi.
Bu sene önceki senelere göre özellikle Çin’den gelen katılımcıların yoğunluğuna dikkat çeken Cinkaya, Çin pazarının kendileri için önem kazandığını söyledi.


Cinkaya, uzun yıllardır işlenmiş traverten ve mermer pazarında aktif bir şekilde faaliyet gösteren, sektörün köklü firmalarından olan Faber Doğaltaş Mermer A.Ş'nin yenilenen çehresi ve modern tesisi ile dünya pazarına hızla yükseldiğine işaret etti.


YENİ SAHALAR AÇTIK
Yasin Cinkaya, madencilikte yeni ocak çalışması içinde olduklarını belirterek “ Uzun zamandır maden konusunda yeni ocak çalışmalarımız vardı. Ülkemizin dışında ve Türkiye’nin çeşitli illerinde yeni sahalar açtık. Yoğunluğumuzu bu yöne verdik” dedi. Holding bünyesinde yakın zamanda farklı alanlarda da yatırım hedeflediklerini belirten Yasin Cinkaya, Tarım ve organik gübre işinde yatırım ve arge çalışması sürecinde olduklarını sözlerine ekledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.