Fabrika Yapan ‘Fabrika’ Yatırımın Yolu ‘Piyap’tan Geçiyor

Fabrika Yapan ‘Fabrika’ Yatırımın Yolu ‘Piyap’tan Geçiyor

Piyap İnşaat, ‘fabrika yapan fabrika’ olarak Türkiye’nin dört bir yanında yatırımcılara prefabrik ürünleriyle hizmet vermeyi sürdürüyor. 

2020 yılı içerisinde ülke genelinde başlayıp bitirdikleri ve tamamlanma aşamasında projeleri olduğunu belirten Piyap İnşaat A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Şiyar Ertene, “Pandeminin yaratmış olduğu endişelere rağmen birçok projeyi gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz” dedi.

Devletin ve bankaların yatırımcıya verdiği destekler sayesinde stratejik olarak daha iyi bir noktada konumlandıklarını belirten Başkan Şiyar Ertene, 2020 yılı verilerine bakıldığında da Türkiye’nin prefabrik endüstriyel yapı konusunda çok ciddi bir ivme katettiğinin görüldüğünü kaydetti. Bu ivmeyle birçok yeni projeye imza attıklarını vurgulayan Ertene, “Başta Fatinoğlu Holding bünyesinde bulunan Sanica Elektrikli Forklift, Akhisar Cam Havlupan, Alhatoğlu Zeytinyağı Depolama Tesisleri, Baktat Gıda Zeytin İşleme ve Salça Tesisi, Tarım Kredi Birliği Zeytin İşleme Tesisi, Makine ve Kimya Endüstrisi Aliağa hurda tesisinin genişletme projelerini ve İzmir Özgürlük Kolejini tamamladık. 2021 yılında devam edecek projelerimizden İrem Konserve (Turgutlu OSB), Aysan Turşu (Salihli), İSBA Tarım (Turgutlu OSB), Meltem Kimya (Akhisar OSB), Emka Boyama Tesisleri, Honaz Belediyesi işyeri dükkanları ve pazaryeri, Nissan Karakaşlar Servis (İzmir), Onkel Dış Ticaret A.Ş (Antalya) fabrikalarının ise hazırlıklarını tamamladık; inşaatları halen devam ediyor” dedi.

1 YILDA 100 BİN METREKARE İNŞAAT

Mevcut projelerin tamamlanıp teslim edilmesinin ardından Akhisar’da kendilerine ait arsada otel inşaatına başlayacaklarını söyleyen Şiyar Ertene, mimari projeleri tamamlanan ve turizm bakanlığının belirlediği kriterleri karşılayan otelin Akhisar’a değer katacağını vurguladı. 2020 yılı içinde 100 bin metrekare inşaat yaptıklarına dikkat çeken Başkan Ertene, “Bu yıl Akhisar’da planlamış olduğumuz beş yıldızlı oteli hayata geçirmek için çalışmalarımıza başlıyoruz. Ayrıca Aydoğmuş Zeytin inşaatını tamamlayacağız. Pandemi nedeniyle yavaşlayan yurt dışında oluşturduğumuz sanayi sitesi projemizin devamı için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Söke’de kendimize ait fabrikamızın inşaatını tamamlayıp işletme olarak hizmete sokmayı planlıyoruz.

“MARKALAR, YÜZÜNÜ EGE’YE DÖNDÜ”

Sektörde her zaman kusursuz hizmet anlayışını ilke edindiklerini aktaran Piyap A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Şiyar Ertene 2021 yılında farklı yapıları da hayata geçirmeyi hedeflediklerini açıkladı. “2021 yılında hedeflerimiz ve amaçlarımız doğrultusunda daha çok tarım ağırlıklı tesislerin taleplerini karşılamak istiyoruz” diyen Ertene, Ege Bölgesi’nin de tarım endüstrisinde belli bir noktaya ulaştığını söyledi. Önemli bir çok markanın Ege’de üretim yapma kararı aldığını belirten Ertene sözlerini şöyle tamamladı: “Söz konusu önemli firmaların bu kararının ardından biz de bu gelişmeden belli bir pay almayı amaçlıyoruz. Bugün prefabrik sektöründe oluşmuş olan kalite standardını daha yüksek bir seviyeye taşımayı hedefliyor ve teknolojik açıdan da müşteri memnuniyeti en üst seviyede olacak şekilde projelerimizi hazırlıyoruz. Yurt içinde, Ege Bölgesi’nde ihtiyaç duyulan sanayi siteleri (Akhisar, Manisa, Söke, Aliağa) çalışmalarımızda devam etmektedir. 2021 yılı ortalarında inşaatlara başlamayı planlıyoruz. Tüm bunların yanısıra deprem ülkesi olmamızdan kaynaklı yatay mimari noktasında da tek katlı ev projelerimize ağırlık vereceğiz. 2020 yılında yaşanmış olan tüm olumsuzluklara rağmen Piyap İnşaat, taahhüt altına girdiği bütün proje ve sözleşmeleri zamanında teslim etmenin haklı gururunu yaşıyor.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.