Facebook akıllı cihaz pazarına giriyor!

Facebook akıllı cihaz pazarına giriyor!

Son aylarda kan kaybı yaşayan Facebook, Portal isimli yeni akıllı cihaz ailesini tanıttı.

Her teknoloji firmanın akıllı cihaz üretme sevdası halen sürüyor. Bunlardan biri olan Facebook da son aylarda yaşadığı kan kaybını telafi etmek için yeni bir pazara girmeye hazırlanıyor. Firma Portal ve Portal + isimli yeni donanım çözümlerini tanıttı.

Facebook Portal ile akıllı cihaz pazarına girecek!

Firmanın tanıttığı yapay zeka destekli Portal ve Portal + akıllı kamera ve sesli iletişim teknolojilerini üzerinde barındıran cihazlar. Kullanıcıların Facebook'taki arkadaşları ile görüntülü sohbet etmeyi sağlayacak olan bu iki yeni cihaz ağırlıklı olarak ev kullanımı için geliştirilen çözümler.

Yapay zeka destekli olan ürünlerden Portal, 10 inçlik ekranında 1280x800 piksellik çözünürlük sunarken, 15 inçlik olan Portal + ise 1920x1080 piksel çözünürlük ve döner ekranı ile geliyor.

Öncelikli olarak ABD’de ön siparişe açılan ürünler, Facebook'un portal.facebook.com sitesinin yanısıra Amazon ve Best Buy aracılığıyla Kasım ayında satışa çıkacak.

Portal ürünleri yapay zeka desteği sunuyor

Akıllı kamera ve akıllı ses teknolojisine sahip olan Facebook’un bu yeni cihazları, eller serbest olarak kullanılabiliyor. Kullanıcının sesini tanıtan aygıt, bulunan ortamda konuşan kişiye otomatik olarak ‘zoom’ yapabiliyor. Cihazın akıllı ses teknolojisi ise arka plan gürültüsünü azaltıp, konuşan kişinin sesini öne plana çıkartıyor.

Aynı anda 7 kişiye kadar grup video görüşmeleri yapabilen Portal ile kullanıcıların, Facebook ve Messenger’daki arkadaşlarıyla video görüşmeye başlaması için “Hey Portal” diye seslenmesi yeterli oluyor.

Google ve Amazon rakibi

Facebook Portal, Amazon’un sesli asistanı Alexa desteği sayesinde kullanıcılar, spor müsabakalarının canlı skorlarını ve anlık hava durumunu öğrenip; akıllı ev cihazlarını kontrol edebiliyor, yiyecek siparişi de verebiliyor.

Facebook’un, ev içi akıllı asistan pazarında Amazon’un Echo’su ve Google’ın Home’una rakip olan Portal’ı 199 dolar, Portal + ise 349 dolarlık fiyat etiketine sahip. İki ürünü birlikte paket olarak almak isteyenler için ise toplam fiyatın 298 dolar olacağı açıklandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.