Facebook antitröst davası için yeniden hakim karşısına çıkabilir

Facebook antitröst davası için yeniden hakim karşısına çıkabilir

Facebook geçtiğimiz aylarda aralarında Apple, Google ve Amazon’un da bulunduğu firmalarla bir antitröst (haksız rekabet) davasına girmişti. 

Ancak Wall Street Journal’in haberine göre firma Federal Ticaret Komisyonu (FTC) tarafından bir başka davayla baş başa kalabilir. Zira Komisyon, Facebook’un sosyal medyadaki konumunu haksız rekabet için kullanıp kullanmadığını inceleme altına aşmış durumda.

Wall Street Journal’in haberine göre, Federal Ticaret Komisyonu Facebook’a karşı yıl sonunda açılabilecek olası bir antitröst davası hazırlığına girdi. Kaynaklar, sosyal medya uygulamasının pazardaki hakim konumunun haksız rekabete neden olup olmadığını incelendiğini bildirdi.

Söz konusu habere göre ABD’nin büyük teknoloji şirketlerine yönelik antitröst soruşturmasının bir başka ayağı olması beklenen davanın, Facebook’un piyasadaki diğer firmalar üzerinde gücünü kullanıp onları sindirmeye çalışmadığına emin olmak için açılması bekleniyor. Öte yandan WSJ’nin ulaştığı kaynaklar, Facebook aleyhine kesin bir dava açılıp açılmayacağının belli olmadığını ifade etti.

Komisyon, daha önce Facebook’un Instagram ve WhatsApp gibi şirketleri satın almasının rekabeti bastırmaya yönelik bir hareket olup olmadığını araştırmıştı. Geçen yıl başlatılan soruşturmada ise  yeterli ayrıntılı bilgi sağlanamamıştı.

Özellikle Amerikan hükumeti teknoloji şirketlerinin antitröst olaylarına karışması durumuna endişeyle yaklaşıyor. Geçtiğimiz aylarda Facebook, Apple, Google ve Amazon gibi teknoloji devleri potansiyel rekabeti önleme iddiasıyla hakim karşısına çıkmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.