Facebook, bir kaç yıl içinde evlerinize mikrofon ve kamera yerleştirecek

Facebook, bir kaç yıl içinde evlerinize mikrofon ve kamera yerleştirecek

Birkaç yıl önce, herhangi bir insana, mikrofonların ve kameraların evlerine yerleştirileceği düşüncesinden bahsetseniz dehşete düşerdi. Peki şimdi?

Facebook, mobil cihazların donanımlarını kullanma alışkanlığını evlerimize uyarlamak istiyor. Yani bu fikri gerçeğe dönüştürebilir.


Her şeyden önce, bir Kardashian olmadığınız sürece, eviniz pijamalarınızı giyip rahatlayabileceğiniz ve dünyanın meraklı gözlerinden uzakta hissedeceğiniz özel bir yer.


Ancak günümüzde, telefonlarımızda kameralara ve mikrofonlara olan bağımlılığımız yüzünden pek özelimiz kalmadı. Çünkü akıllı telefonlarımızın kameraları ve mikrofonları, dinleme ve izleme için kullanılabiliyor.Facebook ise kendi kameralarını ve mikrofonlarını oturduğunuz kutsal yerlere kurmayı planlıyor. Kanepede uyarken birinin sizi gözetlediğini düşünün! Cheddar adlı web sitesi, sosyal medya devinin Portal olarak bilinen ve 499 dolara alıcı bulacak bir cihazı piyasaya sürmeye hazırlandığını belirtiyor. 

Facebook’un bu cihazı 15 inçlik bir ekran, yüz tanıma sistemi, mikrofonlarla ses kontrolü ve geniş açılı bir kamera içeriyor.Yüz tanıma sistemi temel olarak, insanların şifrelerini girmeden hesaplarına erişmelerini sağlamak amacıyla kullanılacak. İnsanlar evlerinde mobil cihaz ya da bilgisayar kullanmadan sosyal ağlarına erişim sağlayabilecekler. Bununla birlikte, bazı tüketicilerin rahatsız olabileceği bu şık cihaz hakkında biraz ürkütücü bir şey var. Facebook’a bağlı olan ve zihin okuma teknolojileri üzerine çalışmalar yürüten Building 8 adındaki bir araştırma şirketi tarafından üretiliyor. Portal’ın beyin okuma yerine, alışkanlıklarımızı ve tüketim eğilimlerimizi okumaya yönelik bir cihaz olduğu söyleniyor. Ancak bu konu da tam belli değil. 

Cheddar'a göre: "Cihaz, Amazon'un Echo hoparlörlerine benzeyen akıllı bir asistan olarak konumlanmak yerine, aile bireyleri ve arkadaşlarla görüntülü sohbet ortamı sağlayacak. Aynı zamanda sosyal ortama sürekli bağlı kalmanın da bir yöntemini sunacak." Facebook her yıl düzenlediği geliştiriciler konferansı olan F8’in 2018 ayağında bu ürününü tanıtmaya hazırlanıyor.2018’in ikinci yarısında ise Portal’ın piyasaya sunulacağı söyleniyor.


Özel hayatın ve kişisel verilerin gizliliği konusundaki sıkıntı sadece Facebook’a özgü değil. Günümüzde birçok şirket bu konu üzerinden sıkı bir şekilde çalışıyor.

Kaynak: Teknolojioku

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.