Facebook boykotu ne durumda: İşler düzelmeyecek mi?

Facebook boykotu ne durumda: İşler düzelmeyecek mi?

McDonald’s, Coca-Cola, Nike ve diğer şirketler neden hâlâ boykota devam ediyor? Facebook boykotu ne durumda?

İki ay önce ”Stop Hate for Profit Facebook ad boycott” adı altında, nefreti ve ayrımcılığı durdurmak adına belli başlı büyük şirketler Facebook’a reklam vermeyi kesmişti. BrandTotal’da yayımlanan yeni rapora göre, boykot bitmesine rağmen YouTube, Facebook, Instagram gibi platformlarda, McDonald’s, Coca-Cola, Nike, Unilever ve Diageo gibi çok sayıda marka Facebook ve Instagram’da reklam vermeye devam etmiyor.

Araştırma 1 Temmuz ile 3 Eylül’deki gelişmeleri raporluyor. Bunun yanında başlarda boykot edip sonrasında reklam vermeye devam eden şirketler de bulunuyor. Bunlar arasında Chipotle ve Sony var. Olayı hiç bilmeyenler için kısaca şirketler; Facebook’un nefret ve yanlış bilgilendirmeyle başa çıkma yaklaşımında bir değişiklik boykotu başlatmıştı. Toplamda 1.100 civarında marka ve şirket, sosyal medya devine reklam vermeyi bıraktı.

Target ve Best Buy gibi bazı markalar temmuz ayından sonra reklam harcamalarını tekrar başlatma kararı verdi. Bunun yanında diğerleri boykotu eylül ayına kadar uzattı ve birçoğu hâlâ yakın zamanda Facebook’ta reklam vermeye devam etmeyi planlamıyor.

Publicis ticaret stratejisi müdürü Jason Goldberg’e göre bunun nedenleri arasında koronavirüs salgını da bulunuyor. 2020 için reklam planlarını hazırlayan şirketler, Facebook’u dışarıda zaten bırakmıştı ve ilerleyen dönemdeki planlarında yani 2021 yılında Facebook’a tekrar döneceklerini söylüyor.

Bazı şirketlerin neden bu boykotu devam ettiği tam bilinmiyor olsa da Coca-Cola sözcüsü, markanın her platformu izlemeye ve aşamalı olarak sosyal medyaya yeniden girmeye devam edeceğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.