Facebook cephesinden robot Sophia'a sert sözler!

Facebook cephesinden robot Sophia'a sert sözler!

Facebook'un yapay zeka bölümünün direktörlüğünü yapan Yann LeCun, robot Sophia hakkında sert sözler söyledi. LeCun, attığı tweet ile Robot Sophia'yı 'devrimsel' olarak niteleyenleri de eleştirdi.

Teknoloji dünyasında büyük ilgi uyandıran Robot Sophia, Facebook’un yapay zeka departmanından Yann LeCun için çokta şaşırtıcı bir inovasyon değilmiş. 

Facebook’un yapay zeka direktörü Yann LeCun’un attığı tweetle Robot Sophia’nın bir ‘chatbox’tan farkı olmadığını dile getirdi. Röportajı yapan TechInsider’a da “Bu aldatmacanın suç ortağı sizsiniz” diyerek sert bir tepki gösterdi. LeCun, Business Insider’ın konuyu detaylandırma teklifine ise cevap vermedi. 


Sophia’nın yaratıcısı SingularityNET’in genel müdürü Ben Goertzel, LeCun’un düşüncelerine sert bir şekilde cevap verdi. Ayrıca Sophia’nın düzeyinde başka bir insansı yapay zekanın geliştirilemediğini belirtti. “Bence olumsuz yorumların tek sebebi kıskançlık. Facebook ya da Google’ın yapamadığı bir şeyi başardık. Kendi yapay zeka çalışmalarını övüyorlar fakat LeCun’un Facebook’ta yaptığı yapay zeka çalışmaları gerçek anlamda bir yapay zeka çalışması değil. Sadece insanların verilerini toplamak.” dedi.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.