Facebook Hacker Plus nasıl ödüller verecek?

Facebook Hacker Plus nasıl ödüller verecek?

Facebook tarafından Hacker Plus isimli yeni bir ödül sistemi duyuruldu. 

Kısa bir süre önce adı QAnon olan bir topluluğun bütün hesaplarını kapatan 16 yıllık sosyal medya platformunun bu sistemi oldukça basit bir yapıya sahip.

Kullanıcılara güvenlik açıklarını bulma konusunda ilk kez 2011 yılında güvenen Mark Zuckerberg, bu kişilere ödül vermenin kârlı bir iş olacağını düşünmüştü. Bir kişinin puanı 1 yılda kaç tane güvenlik açığı bulduğu ve 2 yılda kaç adet bozuk özellik tespit ettiği ile doğrudan bağlantılı.

Hacker Plus’ta bir lig sistemi mevcut. Bu sistemde prestiji en düşük olan kategori bronz. Kullanıcıların erişebildiği en yüksek kategori ise elmas. Güvenlik açığı bulan kullanıcıların hem prestiji hem de elde edeceği ödüllerin değeri artacak.

Para ödüllerinin dağıtılacağı bu sistemde sezonu elmas veya platin kategorisinde bitiren kişilere Vegas DEFCON isimli etkinliğine katılma fırsatı sağlanacak. Bu etkinlik, dünyanın en büyük ve en önemli etkinliklerinden bir tanesi. Zira dünyaca ünlü bilgisayar korsanları burada buluşuyor.

Bir sonraki Vegas DEFCON etkinliği 5 Ağustos 2021 — 8 Ağustos 2021 tarihleri arasında düzenlenecek. Ayrıca bu yıl bitmeden elmas kategorisine ulaşan kullanıcılara Oculus Quest 2 verilecek. Facebook, Hacker Plus isimli ödül programında kullanıcılara ne kadar para ödülü verdiğini açıklamadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.