Facebook ile Apple’ın veri paylaşımına yalanlama!

Facebook ile Apple’ın veri paylaşımına yalanlama!

Geçtiğimiz günlerde ortaya atılan yeni bir iddia, Facebook ve adı geçen diğer firmaları zora sokmuştu.

İddialara göre Facebook, aralarında Apple, Samsung, Microsoft ve Amazon gibi dev firmaların da bulunduğu en az 60 üreticiyle kullanıcı verilerini paylaşmıştı. Facebook ve Apple veri paylaşımı iddiaları için Apple tarafından yalanlama geldi.

Söylenen iddialara göre; Facebook, 10 yıllık bir süreç boyunca kullanıcı verilerini teknolojinin önde gelen firmalarıyla paylaşmış. Firmaların karşılıklı olarak birbirini gözeterek çıkarlarından faydalandığı bu durum için Facebook bir açıklama yapmıştı. Facebook yöneticileri, resmi işbirliği içerisinde yapılan bu veri paylaşımlarını 2015’te sonlandırdıklarını açıklamıştı.

İnsanların ilişki durumu, dini inanç ve siyasi görüşleri gibi çok hassas bilgilerin de paylaşıldığı bu skandal için Apple tarafından bir yalanlama geldi. Apple CEO’su Tim Cook, yaptığı bir röportajda Apple’ın Facebook’tan hiç veri almadığını ve bu veriler için sosyal ağı hiç istemediğini ifade ederek bu konulara açıklık getirdi. Cook, böyle bir şey yapma fikrinin Apple için “çok yabancı” olduğunu ilave etti. 

Tim Cook: “Facebook ve Apple veri paylaşımı yapmadı!”
 

Tim Cook röportajın devamında, “Apple’ın Facebook ile olan ortaklığı sayesinde, kullanıcıların doğrudan cihazlarının işletim sisteminden sosyal ağda paylaşmalarına izin verdik. Yaptığımız şey, işletim sistemindeki paylaşım yeteneğini bütünleştirmekti. Bir fotoğrafı ve bu tür şeyleri paylaşmayı basitleştirmekti. Veri işinde değildik. Veri işinde hiç bulunmadık.” dedi. Apple haricinde ismi geçen Samsung, Microsoft, Amazon ve daha onlarca teknoloji devinden herhangi bir açıklama gelmemesi akıllarda soru işareti bırakmaya devam ediyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.