Facebook ile Spotify birleşiyor: Project Boombox

Facebook ile Spotify birleşiyor: Project Boombox

Facebook ve Spotify platformları insanların sosyal medyada gezinirken müzik dinlemelerine imkan sağlayacak yeni bir özellik için bir araya geliyor.

Facebook’un CEO’su Mark Zuckerberg dün katıldığı bir Discord sohbetinde bu müjdeli haberi hayranlarıyla paylaştı. Zuckerberg yaptığı açıklamada Facebook’un Spotify şirketiyle ilişkilerini derinleştirmeye başladığını söyledi. Kullanıcıların Spotify’da dinledikleri müzikleri Project Boombox adlı yeni özellikle Facebook’ta gezinirken dinlemelerine izin vereceklerini bildirdi.

Facebook’ta Spotify dinleme dönemi başlıyor

Facebook uygulaması, kullanıcıların uygulamadan çıkmak zorunda kalmadan Facebook’ta paylaşılan Spotify müziğini anında dinlemelerine olanak tanıyan yerleşik bir Spotify oynatıcısı entegre edecek. Yapılan çalışmada ayrıca içerik üreticileri ve sanatçıların eserlerini daha kolay bir şekilde sosyal medyada paylaşmasına olanak tanınacak.

basliksiz-1-211.jpg

Podcast servisini büyütmek isteyen Spotify, Facebook ile yaptığı anlaşma sayesinde daha geniş kitlelere ulaşmak istiyor. Facebook’un bundan avantajı ise kullanıcılarına bir dizi sesli yayın keşfi ve anlık etkileşim sunma fonksiyonları olacak. Bu sayede şirket, Apple’ın podcast alanındaki liderliğini derinden sarsacak diye düşünülüyor.

Facebook, ‘sesli TikTok’ için kolları sıvadı

Project Boombox’ın yanı sıra Facebook yeni araçlar için de çalışmalarını son sürat devam ettiriyor. Bunlardan bir tanesi ise Soundbites adlı yeni servis. Burada kullanıcıların kısa ses klipleri kaydetmesine ve bunları Haber Akışı üzerinden paylaşmalarına izin verilecek. Zuckerberg’e göre bu ürün Instagram Reels‘in sesli bir versiyonuna benzeyecek. Yani buna TikTok‘un ses odaklı sürümü gibi de bakmak mümkün.

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg henüz Project Boombax, Soundbites ve hazırlık aşamasında olan diğer hizmetleri için bir çıkış tarihi vermedi. Fakat beklenen özelliklerin ilerleyen haftalarda resmen yayınlanacağı tahmin ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.