Facebook kimliğinizi doğrulamak için sizden...

Facebook kimliğinizi doğrulamak için sizden...

Facebook'a giriş yaparken kimlik doğrulama adına selfie çekmeniz artık yeterli. Facebook, kısa süre sonra selfie çekerek güvenlik adımından geçebileceğiniz yeni bir doğrulama sistemi sunacak.

Yeni bir raporda, Facebook sizden bir robot olmadığınızı kanıtlamak için selfie'nizi sisteme yüklemenizi isteyebilir. Sosyal medyada paylaşılan bir ekran görüntüsüne göre, istem kullanıcıya yeni güvenlik kuralları çerçevesinde 'yüzünüzü açıkça gösteren bir fotoğraf yüklemenizi' istiyor. Bazı kaynaklar, görsellerin kontrol edilmesini beklerken kullanıcıların hesaplarından çıkmış olabileceğini öne sürüyor.

Fotoğrafı Facebook hesabınızla karşılaştırarak hesabın gerçek sahibi olduğunuzu onaylamanız isteniyor. Facebook bu doğrulamayı yaptıktan sonra gönderdiğiniz selfie, sunuculardan siliniyor.

Facebook'tan bir sözcü, "Sistemimiz şüpheli bir faaliyet tespit ettiğinde, hesap sahibinin gerçek bir kişi olduğunu kanıtlamasını isteyebiliriz. Bunu yapmanın bir yolu, hesap sahibinden kendisinin veya bir resmini sisteme yüklemelerini istemek. Bunları kontrol edeceğiz ve daha sonra sunucularımızdan kalıcı olarak sileceğiz" dedi. Sözcü, bunun bir hesap oluşturma, arkadaş istekleri gönderme, reklam ödemeleri oluşturma, reklam oluşturma veya düzenleme de dahil olmak üzere sitedeki çeşitli etkileşim noktalarında şüpheli etkinlikleri yakalamasına yardımcı olacaklarını söyledi. Ayrıca, hesabın orijinal olup olmadığını belirlemeye de yardımcı olacak. Facebook, görüntü çekildikten sonra bunun sunucudan silineceğini iddia ediyor.

Bu teknolojinin ne kadar süre test edileceği belli değil. Bazı raporlar kullanıcıların Nisan'dan beri istekte bulunduklarını söylüyor. Facebook, özelliğin tüm kullanıcılara ne zaman dağıtalacağı konusunda yorum yapmadı.

Kaynak: Milliyet

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.