Facebook kripto para birimi için tarih belli oldu!

Facebook kripto para birimi için tarih belli oldu!

Sosyal medya devi Facebook ortaya çıkan bilgilere göre kendi kripto para birimini çıkaracak. 

Facebook kripto para birimi ile ödeme sistemini geliştirmeyi planlıyor. Bu ödeme sistemi özellikle reklam verenler için büyük kolaylık sunacak. Adının GlobalCoin olması beklenen para birimi, Facebook’un aylık 2,4 milyar kullanıcısını dolar ve diğer uluslararası para birimlerini dijital paralara dönüştürmelerine olanak tanıyacak. Bu sayede banka hesabına ihtiyaç duymadan ödeme yapmak veya para transferi yapmak için kullanılabilecek.

Geçtiğimiz ay Facebook kurucu ve CEO’su Mark Zuckerberg, İngiltere Merkez Bankası valisi Mark Carney ile bu konuları görüşüp planlamak üzere konuşmaya gitti. Ayrıca Zuckerberg, insanların para göndermek ve almak için ucuz, güvenli yollar geliştirmek üzere Western Union dahil para transfer firmalarıyla görüşüyor.

Geçtiğimiz yıl yayınlanan raporda, Facebook’un bu kripto para projesinin WhatsApp için yapılacağı belirtilmişti. Kendi kripto para birimi sayesinde WhatsApp’tan para transferi imkanı sunacaktı. Fakat bu proje, en azından şimdilik askıya alınmış olabilir. Tabii, Facebook’un bir kripto para projesi üzerinde çalıştığı kesin.

Facebook uzun zamandır kripto para birimi üzerine çalışmalar yapıyor. Dolar ve euro gibi para birimlerini kullanmaktan ziyade kripto para birimlerini kullanmak istiyor. Kendi platformlarındaki bütün işlemleri kendi para birimiyle yapmayı planlıyor.  Eğer ki ortaya çıkan haberler doğru çıkarsa Facebook, kripto para birimini 2020 yılında tanıtacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.