Facebook, kripto para biriminin ismini değiştirdi! Diemyakında geliyor

Facebook, kripto para biriminin ismini değiştirdi! Diemyakında geliyor

Facebook’un bir süre önce duyurduğu kripto para birimi Libra‘nın isminin değiştirildiği ve kısa süre içerisinde piyasaya sürüleceği belirtildi.

Sosyal medya devi Facebook‘un Ocak ayında piyasaya sürmesi beklenen kripto para birimi Libra’nın ismi Diem olarak değiştirildi. Bu değişikliğin, para biriminin Facebook ile anılmasının önüne geçilmesi nedeniyle yapıldığı tahmin ediliyor.

Ayrıca bu projeyi Facebook ile yürüten Libra Vakfı’nın adı da Diem Vakfı olarak değiştirildi. İlk olarak Haziran 2019’da açıklanan para birimi, gördüğü yoğun ilgi sonrasında uluslararası çapta tepki toplamış ve güvenlik endişeleri baş göstermişti.

Financial Times‘a göre kripto para birimi, Ocak 2021 gibi erken bir tarihte dolar destekli tek bir coin olarak piyasaya sürülebilir. Diem Vakfı CEO’su Stuart Levey, bugün yaptığı konuşmada “Diem projesi, FinTech inovasyonunun gelişmesi ve bununla birlikte tüketicilerin ve işletmelerin anlık, düşük maliyetli, son derece güvenli işlemler yapmasına olanak tanıyacak basit bir platform sağlayacak” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.